Latvijas lakrosistēm vēl viena uzvara Eiropas čempionāta spēlēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas sieviešu lakrosa izlase svētdien izcīnīja otro uzvaru Čehijas pilsētā Nimburkā notiekošā Eiropas čempionāta spēlēs.

Ceturtās apakšgrupas trešajā mačā latvietes ar 8:4 (5:2) pārspēja Zviedrijas izlasi.

Mača rezultātu atklāja tieši latvietes, bet pēc nospēlētām 18 minūtēm rezultāts jau bija 4:1 Latvijas labā. Turpinājumā, tiklīdz zviedrietes guva vārtus, latvietes atbildēja ar precīzu metienu, tādējādi spējot noturēt pirmajā puslaikā iegūto vārtu pārsvaru.

Divus vārtus Latvijas izlasē guva Līna Arāja, bet pa reizei precīzas bija Ieva Opoļska, Alise Dūne, Reičela Lasda, Evelīna Meļņikova, Suzanna Penikis un Elīna Vītola.

Kā zināms, pirmajā sacensību mačā Latvija piektdien ar 10:8 pārspēja Šveici, bet turpinājumā sestdien ar rezultātu 3:12 kapitulēja Vācijai, kas līdz šim Eiropas čempionātos nekad nav finišējusi zemāk par sesto vietu.

Apakšgrupas noslēdzošajā mačā Latvija pirmdien spēkosies ar Spāniju. Turnīrs ilgs līdz 15.augustam.

Apakšgrupas līdere ar trim panākumiem trijos mačos un sešiem punktiem ir Vācija, bet otrajā vietā tagad ierindojas Latvija, kurai četri punkti trīs mačos. Tikpat punktu četrās spēlēs ir Šveicei, kas attiecīgi atrodas trešajā pozīcijā, bet aiz tās ar diviem punktiem trīs dueļos ir Zviedrija. Pagaidām tikai zaudējumus trīs mačos cietusi Spānija.

Kā zināms, piecām spēlētājām - Madarai Duļevskai, Oļesjai Kordejonokai, Alisei Dūnei, Ievai Opoļskai un Laurai Baltmanei - šis ir jau otrais Eiropas čempionāts un trešais starptautiskais starts, skaitot Eiropas un pasaules čempionātus kopā. Ar 2013.gada pasaules čempionāta pieredzi komandā ir astoņas spēlētājas, turpretim piecām spēlētājām šī ir debija izlases sastāvā.

Izlases galvenās treneres pienākumus turpina pildīt ASV speciāliste Grečena Lasda, kura izlasi vada kopš 2013.gada pavasara. Ar komandu kopā ir treneri Dins Bahs, Māris Melders, Edgars Bernārs un fizioterapeite Sandra Muša.

2013.gada vasarā Latvijas komanda startēja savā pirmajā pasaules čempionātā un ieguva 17.vietu 19 valstsvienību konkurencē, bet 2012.gadā tā ieņēma 12.vietu Eiropas meistarsacīkstēs.

Latvijas sieviešu lakrosa izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā:

Aiva Baumane, Alise Dūne, Elīna Vītola, Estere Urbančika, Evelīna Meļņikova, Fanija Čukure, Ieva Opoļska, Ieva Vilks, Kristina Penikis, Lauma Putniņa, Laura Baltmane, Laura Liepiņa, Līga Vilks, Madara Duļevska, Olesja Kordejonoka, Reičela Lasda, Suzanna Penikis, Valērija Druzjaka, Līna Arāja, Gundega Namniece.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu