KIA GT4 Stinger un jaunais Soul saņem dizaina balvas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kia

Amerikas Industriālo dizaineru savienība pasniegusi Kia divas Starptautiskās dizaina izcilības balvas (IDEA), atzīmējot izcilību dizaina jomā transporta kategorijā.

Kia saņēma IDEA sudraba medaļu par moderno GT4 Stinger koncepta dizainu un IDEA bronzas apbalvojumu par atšķirīgo 2014. gada Soul modeli.

Kia Motors pēdējo gadu laikā par pasaules līmeņa dizaina risinājumiem saņēmis atzinību gan no medijiem, gan nozares ekspertiem, un tagad to papildina arī Amerikas Industriālā dizaina savienības piešķirtās prestižās dizaina balvas. Kia saņēmis Starptautiskās dizaina izcilības balvas (IDEA) transporta kategorijā par diviem modeļiem – GT4 Stinger koncepts un 2014.gad Kia Soul – attiecīgi sudraba un bronzas apbalvojumu. 2012. gadā Kia saņēma IDEA bronzas apbalvojumu par Kia Rio automašīnas dizainu.

IDEA dizaina balva ir starptautiski atzīts novērtējums, kas īpaši akcentē dizainu, kas vērsts uz dzīves kvalitātes veicināšanu un ieguldījumu ekonomiskās izaugsmes veicināšanā, ieviešot inovatīvus risinājumus tādās kategorijās kā transports, dizaina drošība, vide u.c. 2014. gadā tika saņemti vairāk nekā 2000 kandidātu pieteikumi no 39 valstīm. Vērtēšanas procesā uzmanība tika pievērsta inovācijām, lietotāja ieguvumiem, ilgtspējai un vizuālajam risinājumam.

«Šīs IDEA balvas ir vēl viens pierādījums Kia Motors dizaina komandas izcilībai,» norādīja Toms Kerns (Tom Kearn), Kia Diziana centra Amerikā galvenais dizainers. «GT4 Stinger modelis bija īpašs – mums bija interesanti, kā šo situāciju risinās Kalifornijā esoša dizaineru komanda, kurai jāizveido mūsdienīgs Kia sporta automobilis ar modernu un dinamisku dizainu. Runājot par Soul – tā bija ikonas pārveidošana un radīšana no jauna un, iespējams, tas bija viens no lielākajiem izaicinājumiem, ar ko saskārusies mūsu dizaina komanda. Ir jāspēj piedāvāt svaigu skatījumu, nepazaudējot oriģināla galvenās detaļas un pievilcību. Abos gadījumos – mēs nevarējām būt vēl gandarītāki par sasniegtajiem rezultātiem.»

KIA Soul
KIA Soul Foto: Kia

Kia dizaina komanda, kuru kopš 2006. gada vada Kia Motors Corporation prezidents un galvenais dizainers Peters Šreiers, regulāri saņēmusi atzinību par inovatīvo un mūsdienīgo dizainu, mainot Kia zīmola kopējo tēlu un nodrošinot tā nepārtrauktu izaugsmi pēdējos piecos gados. IDEA balva ir jau trešais starptautiska līmeņa apbalvojums Kia otrās paaudzes Soul 2014. gada modelim – jau iepriekš šis automobilis savā īpašumā ieguvis Red Dot un iF dizaina apbalvojumus. Tikmēr GT4 Stinger koncepts izpelnījies mediju un nozares ekspertu atzinību, pateicoties savam agresīvajam un sportiskajam izskatam.

Kia GT4 Stinger

GT4 Stinger, kas pirmo reizi plašākai sabiedrībai tika prezentēts 201.gada Ziemeļamerikas Starptautiskajā auto izstādē Detroitā, ir līdz šim agresīvākais Kia koncepta modelis. 2+2 sēdvietu konfigurācija, 315 zirgspēku divu litru četrcilindru turbo motors un sešu pakāpju mehāniskā ātrumkārba padara Stinger GT4 par patiesi aizraujošu spēkratu.

Kia Soul 2014

Jaunais kompaktais SUV klases modelis Kia Soul radīts, iedvesmojoties no 2012. gada Kia Track’ster koncepta. Lielāki automašīnas izmēri nozīmē, ka jaunais modelis kļuvis vēl praktiskāks, piedāvājot klientiem gan plašāku salonu, gan bagāžas nodalījumu. Ievērojami samazināts arī trokšņa, vibrācijas un diskomforta (NVH) līmenis. Jauno modeli raksturo palielināta jauda un būtiski suspensijas uzlabojumi, kas automobili padara vēl piemērotāku tieši pilsētvidei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu