Ventspilī sāksies festivāls «Ghetto Games»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No šodienas līdz 9.augustam Ventspilī notiks ielu sporta un kultūras svētki «Ghetto Games festivāls Ventspilī». Festivāla laikā Ventspilī plānoti satiksmes ierobežojumi un ielu slēgšana, kā arī izmaiņas sabiedriskā transporta kustībā, informēja Ventspils domē.

Laika posmā no 7.augusta plkst.22 līdz 9.augusta plkst.8 tiks slēgta satiksme Lielā prospekta posmā no Kuldīgas ielas līdz Aleksandra ielai un sabiedriskā transporta kustība tiks novirzīta pa Jūras un Aleksandra ielu. Nebūs iespējama transporta kustība garāžu kooperatīvā «Ventspils automobilists» aiz veikala «Rubīns», kā arī autotransporta novietošana pie daudzdzīvokļu mājām slēgtajā ielu posmā, tādēļ īpašnieki tiek lūgti automašīnas novietot pie olimpiskā centra «Ventspils» viesnīcas vai teritorijā ap Lielo laukumu.

Plānots, ka festivālā «Ghetto Games» šogad pulcēsies vairāk nekā 1000 dalībnieku no 25 valstīm, pārstāvot desmit sporta veidus. Ventspilī tiksies augstas klases sportisti un ielu dejotāji BMX frīstaila skeitparkā, BMX frīstaila dirtos, ekstrēmajā skrituļslidošanā, skeitbordā, veikbordā, ielu dejās, ielu vingrošanā, velotriālā, MTB duālajā slalomā un ārmreslingā. Dalībnieki cīnīsies par 10 000 eiro lielo naudas balvu fondu.

Pēc organizatoru teiktā, skatītājiem visinteresantākās sacensības šogad plānotas Ventspils skeitparkā un dirtparkā, kur klātienē varēs vērot tehniski sarežģītus trikus, ko izpildīs atlēti no 20 valstīm, sacenšoties par Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga («Latvijai un Ventspilij») personīgajām naudas balvām. Kā norāda organizatori, plašajam Eiropas labāko sportistu sarakstam šogad pievienosies kupls skaits ASV, Austrālijas un Kanādas sportistu, kā arī atlēti no Brazīlijas un Taizemes.

Ekstrēmās skrituļslidošanas sacensības komentēs pasaules vadošā šā sporta veida pasākuma «Winterclash» rīkotājs Joanness Jakobi no Vācijas. Jaunums šā gada skrituļslidošanas sacensībās būs meiteņu grupa ar Baltijas, Francijas un Nīderlandes pārstāvēm. BMX frīstaila sacensības tiks rīkotas Artūra Griķa piemiņai.

Ielu deju sacensības šajā festivālā ir vienas no labākajām Baltijā, norāda organizatori. Pasākums «Ghetto Dance Ventspils» 8.augustā pulcēs talantīgākos dejotājus no Baltijas, Baltkrievijas un Krievijas. 7.augustā Rīgā un 9.augustā Ventspilī ikvienam dejotgribētājam būs pieejamas bezmaksas meistarklases.

Festivāla pasākumu tiešraide tiks nodrošināta sadarbībā ar «Sportacentrs.com».

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu