Kolkā un Rūjienā pārspēts 24.jūlija karstuma rekords

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien Latvijas lielākajā daļā gaiss sakarsa līdz +28..+31 grādam, Kolkā un Rūjienā tika pārspēts 24.jūlija maksimālās gaisa temperatūras rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotie dati.

Kolkā gaiss sakarsa līdz +29,6 grādiem, iepriekšējā augstākā gaisa temperatūra šajā vietā 24.jūlijā bija +28,6 grādi 1963.gadā.

Savukārt Rūjienā termometra stabiņš ceturtdien pakāpās līdz +30,6 grādiem, par pusgrādu pārspējot 1963.gada rekordu.

+30 grādu atzīme ceturtdien pārsniegta arī Siguldā, Ogres apkaimē, Kuldīgā un Liepājā. Maksimālā gaisa temperatūra Rīgā bija +28,2 grādi.

Ceturtdien vietām Vidzemē, Latgalē un Zemgalē īslaicīgi lija un dārdēja pērkons, dažviet negaisu pavadīja stiprs vējš un krusa. Jau ziņots, ka Rankas pagasta Gaujasrēveļos zibens iespēra malkas šķūnī un izraisīja ugunsgrēku. Saskaņā ar aculiecinieku ziņoto negaiss gāzis kokus un bojājis siltumnīcas.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka atbilstoši Global Forecast System" prognozei arī nākamās sešas dienas gaisa temperatūra Latvijā pakāpsies virs +30 grādiem, visaugstāko atzīmi sasniedzot nākamās nedēļas sākumā, kad gaidāma svelme līdz +33 grādiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu