Jau šonedēļ Siguldā notiks Blūza svētki (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Guntis Pilsētnieks

Sestdien, 26. jūlijā, no plkst. 16 Siguldas pilsdrupu estrādē notiks V Blūza svētki, informē Siguldas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Jurkāne. Blūza svētkos līdzās pašmāju mūziķiem uzstāsies arī blūzmeņi no Igaunijas, Itālijas, Lielbritānijas un Tasmānijas. Blūza svētkus tradicionāli uzsāks Latvijas Blūza konkursa finālistu koncerti. Konkursa uzvarētājs 2015. gada martā piedalīsies Eiropas galvenajā blūza notikumā «European Blues Challenge», kas notiks Briselē. TVNET piedāvās arī tiešraidi!

Festivāla koncerti sāksies plkst. 18. Tajos piedalīsies sicīliešu izcelsmes blūzmenis Mario Monterosso kopā ar savu grupu «Red Mount Quartet» no Itālijas.

No Lielbritānijas svētkos atkal viesosies britu blūza jaunā cerība - 22 gadus vecais Krisijs Metjūzs. Šoreiz viņš uzstāsies kopā ar Latvijas jaunās blūza paaudzes pārstāvjiem - grupu «Coolmans Report».

Savas Eiropas turnejas laikā pirmo reizi Blūza svētkos piedalīsies blūzroka ģitāras virtuozs no Tasmānijas Robs Tognoni ar savu grupu.

Lielbritānijā dzīvojošie Mirta un Jevgēņijs Krupeņini sava kolektīva «Mirta & Hot Acoustics» 20 gadu jubileju svinēs Blūza svētkos. Uz skatuves viņiem pievienosies ilggadējie domubiedri Gints Žilinskis, Indris Orubs, Bruno Priekulis, kā arī īpašie viesi.

Biļetes var nopirkt «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās un internetā. Festivālā padomāts arī par apmeklētajiem ar īpašām vajadzībām - transporta novietošanai būs rezervētas vietas Jaunās pils teritorijā iespējami tuvu ieejai estrādē, bet koncerta norises vietā būs rezervētas sēdvietas un ērta piekļūšana ar ratiņkrēslu.

Maršrutā Rīga-Sigulda-Rīga tiks norīkoti autobusi, kuru biļetes būs pieejamas tikai iepriekšpārdošanā no 1.jūlija.

Festivālu organizē Latvijas Blūza atbalsta biedrība sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu