«Secret Service»: Grupai «Sweet» ir īpaša vieta mūsu sirdīs

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piedāvājam sarunu ar zviedru grupas «Secret Service» dziesmu producentu, autoru un taustiņinstrumentu spēlētāju, kā arī senāko grupas biedru Ulfu Vhālbergu (Ulf Whalberg) pirms šonedēļ gaidāmā Kuldīgas Live Fest’15. Grupa «Secret Service» uzstāsies festivāla pirmajā dienā – 7.augustā.

Pastāstiet pāris vārdos, kā sākās «Secret Service» ceļš.

«Secret Service» radās 1979. gadā. Toreiz Ola Hakansons sāka sadarbību ar Timu Norelu un mani, lai sarakstītu pāris dziesmas, ko arī iesniedzām un pieteicām Eirovīzijas dziesmu konkursam. Neuzvarējām, bet izlēmām, ka vēlamies strādāt kopā arī turpmāk. Grupas pirmais singls bija «Oh Susie», kas kļuva par hitu ne tikai Zviedrijā, bet arī pāris citās Eiropas valstīs, kā arī Dienvidāfrikā. «Oh Susie» beigās bija Nr. 1 dziesma 29 valstu topos.

Kā jums ienāca prātā grupas nosaukums? Kā tas radās?

Sākotnēji katram grupas dalībniekam bija vēlme būt pazīstamam individuāli, tāpēc nosaukums «Secret Agents» ienāca prātā. Mūsu ierakstu kompānijas «Sonet» boss ieteica nosaukumu «Secret Service», kas mums visiem likās laba ideja.

Kas ir bijis visaizraujošākais notikums grupas pastāvēšanas laikā?

Astoņdesmito gadu sākumā mēs uzstājāmies VDR – agrākajā Austrumvācijā, un mums tur bija liels Jaungada TV šova pasākums, kur uzstājāmies. Tā bija patiesi interesanta pieredze. Vēl tajā pašā laikā pieminēšanas vērta noteikti ir tūre Dienvidāfrikā. Tas arī bija kaut kas neparasts.

Mirklis, kas ir palicis visvairāk atmiņā no kādas uzstāšanās?

Šeit es varētu minēt mūsu «come back» uzstāšanos Maskavas Olimpiskajā stadionā 2005. gadā, kur 40 000 cilvēku atcerējās un dziedāja līdzi mūsu dziesmām gandrīz labāk nekā mēs paši. Tas bija brīnišķīgi! Otrais starts karjerai.

Kuri ir jūsu muzikālie elki?

Mēs esam dažādu mūziķu kopums ar atšķirīgām gaumēm. Es varu tikai teikt par sevi, un tie ir «Bītli», manā vecumā ir grūti ignorēt viņus. Nesen redzēju Polu Makartniju uzstājamies Stokholmā. Tas bija vareni! Man arī ļoti patīk klasiskā mūzika, impresionisms, ekspresionisms un modernā mūzika.

Vai ir kāds, ar kuru jūs būtu vēlējies kopīgi izveidot kādu dziesmu?

Jā, sers Pols Makartnijs!

Kura ir jums pašam mīļākā «Secret Service» dziesma?

Man personīgi mīļākā dziesma ir «Flash In The Night».

Kā radās dziesma «Ten O’ clock Postman»? Kāds ir tās stāsts?

Mēs smagi strādājām, lai varētu radīt labu nākamo dziesmu «Oh Susie», ņemot vērā tās panākumus. Timam Norelam jau padomā bija melodija, taču nespēja atrast īstos vārdus piedziedājumam. Kādā agrā rītā, sēžot Bjorna [Håkanson] dzīvoklī, pastnieks atnesa ierasto pastu. Bjorns, kurš rakstīja vairumu dziesmu vārdu tolaik, pagriezās pret Timu un pateica trīs vārdus: «Ten O´clock Postman». Un tur tas bija – nosaukums. Stāsts kļuva lielāks uzreiz pēc tā brīža, un pēc piecpadsmit minūtēm dziesma bija dzimusi.

Vai ir kāds vēstījums, ko cenšaties nodot saviem faniem ar dziesmu palīdzību?

Mīlestība, miers un sapratne!

Kura ir visnozīmīgākā vieta, kur esat uzstājušies?

Ļoti grūti atbildēt. Mums visas uzstāšanās ir svarīgas.

Ko darāt savā brīvajā laikā? Kādi hobiji? Ģimenes lietas?

Man ļoti iet pie sirds dārzkopība, kopš es dzīvoju mājā ar skaistu dārzu. Tā ir lieliski piemērota vieta, kur kavēties atmiņās un atdzīvināt radošo domāšanu.

Vai varam gaidīt kādus muzikālus jaunumus no jūsu puses kaut kad drīzumā?

Nesen esam sākuši darbus ierakstu studijā, bet patlaban mums vēl nav skaidrs, kad varēsim padalīties ar veikumiem. Cerams, ka ap Ziemassvētku laiku. Mēs strādājam pie diezgan patīkama sajaukuma, kur ir gan jaunas versijas veciem hitiem, gan jauni darbi arī. Viss «Secret Service» stilā.

Vai esat jau viesojušies Latvijā?

Jā, pagājušo Ziemassvētku laikā mēs bijām koncertturnejā kopā ar grupu «Alphaville» Latvijā, bet mums ir arī bijušas pāris citas uzstāšanās Rīgā.

Vai esat dzirdējuši par mūziķiem, kas arī kāps uz skatuves Kuldīgas Live Fest ’15? Varbūt ir kāds, ko ļoti vēlaties paši redzēt uzstājamies?

Visi šie mūziķi, kuri ir programmā, – viņi ir lieliski mākslinieki... bet «Sweet» ir īpaša vieta mūsu sirdīs! Ceram viņus gan dzirdēt, gan arī satikt!

Vai ir kāda ziņa, ko vēlaties nodot faniem, kuri apmeklēs Kuldīgas Live Fest ’15? Varbūt varat pačukstēt kaut ko par savu gaidāmo uzstāšanos?

Mēs ceram, ka tā būs patīkama un aizraujoša pieredze un ka vasaras laikpstākļi būs cik vien labi var būt! Mēs ļoti gaidām to mirkli, kad varēsim redzēt savus fanus pie skatuves, un apsolām dot visu, lai piepildītu savu fanu cerības!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu