di Marija noslēdz 63 miljonus eiro vērtu līgumu ar Francijas čempionvienību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Argentīnas futbola izlases pussargs Anhels di Marija ceturtdien uz četriem gadiem noslēdza līgumu ar Francijas čempionvienību Parīzes «Saint-Germain» (PSG).

«PSG ar prieku paziņo, ka līgums ar di Mariju noslēgts līdz 2019.gada 30.jūnijam,» tika pausts kluba ziņojumā.

Di Marijas iepriekšējā vienība Anglijas premjerlīgas klubs Mančestras «United» un PSG esot vienojušās par 44,3 miljonus mārciņu (63 miljonus eiro) lielu pārejas summu. Francijas čempionātā tā ir otrā lielākā summa, kas samaksāta par kādu spēlētāju. Rekords ar 64 miljoniem eiro joprojām pieder Urugvajas uzbrucējam Edisonam Kavani.

«Esmu ļoti lepns un nevaru sagaidīt, kad varēšu uzvilkt PSG formu,» stāstīja di Marija. «Vēlos uzvarēt visos turnīros, kuros startējam - gan Francijā, gan Eiropā. Ar Parīzes komandu gribu triumfēt arī UEFA Čempionu līgā, tādējādi to paveicot jau otro reizi.»

Kā zināms, di Marija uzvarēja Čempionu līgā 2014.gadā, kad vēl pārstāvēja Spānijas grandu Madrides «Real».

«Saint-Germain» komandu pirms četriem gadiem iegādājās Kataras kompānija «Qatar Sports Investments» (QSI), un kopš tā laika Parīzes vienība ik gadu veikusi kādu dārgu pāreju, papildinot sastāvu, - 2011.gadā tika piesaistīts Havjers Pastore par 43 miljoniem eiro, 2012.gadā par vairāk nekā 60 miljoniem Zlatans Ibrahimovičs un Tjagu Silva, 2013.gadā par 64 miljoniem pievienojās Edisons Kavani, bet pērn par 50 miljoniem eiro - Davids Luišs.

Pašlaik 27 gadus vecais futbolists jau Dohā bija veicis nepieciešamās medicīniskās pārbaudes pirms došanās uz Parīzi.

Di Marija «United» komandai pievienojās pagājušajā gadā par Lielbritānijā rekordlielu summu - 59,7 miljoniem mārciņu (75 miljoniem eiro). Viņš guva trīs vārtus savās pirmajās piecās premjerlīgas spēlēs, tomēr pēc tam zaudēja van Gāla uzticību un pēdējos divos sezonas mēnešos pamatsastāvā uzsāka tikai vienu maču.

Iepriekš di Marija spēlējis «Real» vienībā. Zīmīgi, ka pērnā gada maijā di Marija tika atzīts par labāko spēlētāju UEFA Čempionu līgas finālspēlē, kad «Real» ar 4:1 pieveica Madrides «Atletico».

Taču 2014.gada vasarā, kad Madrides klubs papildināja sastāvu ar diviem pussargiem kolumbieti Hamesu Rodrigesu un vācieti Toniju Krosu, vieta sastāvā vairs neatradās vienam no Argentīnas valstsvienības līderiem di Marijam, par kura iegādi interesi izrādīja vairāki pasaules vadošie futbola klubi.

Di Marija Madrides kuba rindās spēlēja kopš 2010.gada, kad par 25 miljoniem eiro pārnāca no Portugāles vienības Lisabonas «Benfica».

Kā zināms, pagājušajā sezonā PSG uzvarēja visos nacionāla mēroga turnīros, bet augusta sākumā jau trešo gadu pēc kārtas kļuva par Francijas Čempionu kausa ieguvēju.

Par Francijas Čempionu kausu tradicionāli cīnās valsts čempioni un kausa ieguvēji, un šis mačs ir kā ieskaņa jaunajai sezonai. Francijas čempionāta pirmās divīzijas jaunā sezona sāksies jau nākamo piektdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu