Izdevums «Forbes» nosauc pasaulē pelnošākos aktierus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Biznesa žurnāls «Forbes» aprēķinājis, ka trešo gadu pēc kārtas pelnošākais aktieris ir Roberts Daunijs jaunākais, šogad nopelnot 80 miljonus ASV dolāru (73 miljonus eiro).

Ķīnietis Džekijs Čans ir otrajā vietā, nopelnot 50 miljonus ASV dolāru (45,5 miljonus eiro).

Interesantākais, ka saraksta pirmajā desmitniekā pirmo reizi iekļauti trīs indiešu aktieri, kas maz pazīstami ASV.

Tas tikai pierāda to, ka it visur notiek globalizācija, bet jo īpaši kino industrijā, norāda izdevums. Industrijai izplešoties pasaulē, par svarīgiem spēlētājiem kļūst arī Ķīna un Indija, kur katrā dzīvo vairāk nekā miljards iedzīvotāju, kuri ir kā traki uz filmām, kas uzņemtas viņu valstī.

Tādējādi «Forbes» topa desmitniekā tikuši arī Bolivudas aktieri - septītajā vietā Amitābs Bačans ar nopelnītiem 33,5 miljoniem ASV dolāru (30,5 miljoniem eiro), astotajā vietā aktieris Salmans Hans ar 33,5 miljoniem ASV dolāru (30,5 miljoniem eiro) un devītajā vietā aktieris Akšajs Kumārs ar 32,5 miljoniem ASV dolāru (29,6 miljoniem eiro).

Viņi ir priekšā aktieriem Markam Vālbergam, kurš nopelnījis 32 miljonus ASV dolāru (29 miljonus eiro) un atrodas topa desmitajā vietā, 11.vietā ir Dveins Džonsons ar 31,5 miljoniem ASV dolāru (28,7 miljoniem eiro) un 12.vietā ir Džonijs Deps ar 30 miljoniem ASV dolāru (27,3 miljoniem eiro).

Taču virs Indijas aktieriem ierindojas aktieri Vins Dīzels, kurš atrodas trešajā vietā un nopelnījis 47 miljonus ASV dolārus (43 miljonus eiro), Bredlijs Kūpers ir ceturtajā vietā ar nopelnītiem 41,5 miljoniem ASV dolāru (38 miljoniem eiro) un Adams Sendlers ir piektajā vietā ar 41 miljonu ASV dolāru (37 miljoniem eiro), Toms Krūzs ir sestajā vietā ar nopelnītiem 40 miljoniem ASV dolāru (36,4 miljoniem eiro).

Daunijs, kā jau Dzelzs vīrs, atrodas pirmajā vietā, pateicoties franšīzes filmai «Avengers: Age of Ultron» («Atriebēji: Ultrona laikmets»), kas Ķīnā vien nopelnījusi 240 miljonus ASV dolāru (220 miljonus eiro).

«No Holivudas līdz Honkongai un Bolivudai topā apskatīti izcilāko starptautisko zvaigžņu ienākumi,» teikts autores Natālijas Robehmedas «Forbes» rakstā. «Lai gan sarakstā iepriekš iekļauti ārzemju aktieri, kuri filmējušies ASV filmās, tādi kā īrs Liams Nīsons, brits Daniels Kreigs un austrālietis Hjū Džekmens, tomēr iepriekš netika apskatīti aktieri, kuri strādā visās starptautiskajās kino industrijās.»

Sarakstā iekļauti 33 aktieri no septiņām valstīm, kuri no 2014.gada 1.jūnija līdz 2015.gada 1.jūnijam pirms nodokļu un nodevu nomaksas kopā nopelnījuši 877 miljonus ASV dolāru (800 miljonus eiro).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu