U-18 basketbolistes turpinās cīņu par atgriešanos elitē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe/Lorand Szilagyi

Trešo uzvaru Eiropas čempionāta (EČ) B divīzijas turnīrā trešdien Rumānijā izcīnīja Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlase, turpinot cīņu par vietu augstākajā divīzijā.

Ilzes Oses-Hlebovickas vadītā komanda otrā posma mačā ar rezultātu 75:52 apspēlēja vienaudzes no Bulgārijas.

Lielisku sniegumu Latvijas izlasē demonstrēja Vineta Bīriņa, kas guva 32 punktus un savāca 18 atlēkušās bumbas zem groziem. Ar 14 punktiem izcēlās Paula Strautmane, bet 13 punktus pievienoja Ieva Spīgule.

Spēles gaitā (trešā ceturtdaļa) Latvijas basketbolistes vienubrīd atradās vadībā pat ar 32 punktiem.

«Viss, ko meitenes laukumā darīja, tika darīts ar pārliecību, un tas palīdzēja kontrolēt spēles gaitu,» Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā citēta Ose-Hlebovicka. «Kaut gan uzvara bija droša jau pēc trešās ceturtdaļas, turpinājām spēlēt ar pamatsastāvu, jo turnīra beigās katram punktam var būt sava nozīme.»

Otro spēli, kas būs noslēdzošā otrajā posmā, Latvijas izlase aizvadīs ceturtdien, kad spēkiem mērosies ar Somijas komandu, kurai otrajā posmā jau viens panākums vienā spēlē.

Sacensību pusfinālam kvalificēsies E un F grupas divas labākās komandas, bet pārējās četras sadalīs vietas cīņā par 5.-8. pozīciju.

A divīzijā nākamgad spēlēs turnīra trīs spēcīgākās komandas.

Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātā: Anna Buša, Beāte Markāne, Kitija Štolce (visas - «Kolibri»/«47.vsk.»), Sindija Kudule, Annija Einere, Paula Strautmane, Vineta Bīriņa, Anna Dreimane (visas - «TTT Juniores»), Anete Ozola, Linda Magone (abas - «Valmiera»), Ieva Spīgule (bez kluba), Amanda Betlere (LSPA).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu