Foto: Nacionālais teātris sāk jauno sezonu!

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis/TVNET

Latvijas Nacionālajā teātrī pagājušajā sezonā bijusi liela interese par izrādēm mazajās zālēs, žurnālistiem pastāstīja Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis.

Viņš stāstīja, ka apmeklētāju skaits pagājušajā sezonā krities, sasniedzot 178 063 apmeklētājus. Tas noticis tāpēc, ka liela uzmanība bijusi pievērsta izrādēm mazajās zālēs, kurās ir mazāk vietu.

Izrāde «Ezeriņš» Aktieru zālē nospēlēta 31 reizi, bet Marijas Bērziņas monoizrāde «Mollija saka jā» LMT Jaunajā zālē - 18 reizes. Rubenis priecājās par aktrises Bērziņas panākumiem, norādot, ka cilvēki parasti nelabprāt nāk uz monoizrādēm. «Mollija saka jā» tādējādi bijis piemērs tam, ka ir iespējama arī pieprasīta monoizrāde.

Lielajā zālē visvairāk spēlētās izrādes bijušas «Latgola.lv 2», kura nospēlēta 29 reizes, «Kabarē», kura uzvesta 24 reizes, un «Raiņa sapņi», kas piedzīvojusi 12 izrādes. Rubenis izrādi «Raiņa sapņi» uzskata par teātra pagājušās sezonas lielāko veiksmi. Viņš uzsvēra, ka visās izrādēs zāles ir bijušas pilnas.

Rubenis atzina, ka pagājušajā sezonā bijušas arī neveiksmes. Bijušas arī tādas izrādes, kuras augstu novērtējuši kritiķi, bet publika nav sapratusi. Viena no šādām izrādēm bijusi «Vīnes meža stāsti» Andžeja Bubeņa režijā.

Pagājušajā sezonā kopumā nospēlētas 544 izrādes. Pēc Rubeņa teiktā, šāds izrāžu apjoms nav normāls, bet nav iespējas samazināt izrāžu skaitu un aktieru noslodzi ekonomisko apstākļu dēļ.

Kā ziņots, Nacionālais teātris šodien sāk jauno sezonu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu