13.jūlijā Jaunpiebalgā notika Ģimeņu sporta festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ingus Evertovskis

Svētdien, 13.jūlijā, Jaunpiebalgā sportiskā un jaukā gaisotnē norisinājās Ģimeņu sporta festivāls.

Festivālā piedalījās ģimenes ne tikai no Jaunpiebalgas, bet arī Rīgas un citiem Latvijas novadiem. Pasākuma laikā ikvienai ģimenei bija iespēja iesaistīties aizraujošās un atraktīvās sportiskās aktivitātēs. Tāpat prieku festivāla apmeklētājiem sagādāja Soču Olimpisko spēļu dalībniece kamaniņu braucēja Ulla Zirne.

Daudzi pasākuma apmeklētāji atzina, ka šī ir lieliska iespēja pavadīt sportisku dienu kopā ar visu ģimeni, pārbaudīt savus spēkus, kā arī iepazīties ar jaunām iespējām turpmākai brīvā laika pavadīšanai.

Īpašs prieks arī par aktīvajiem jauniešiem, kas ne tikai paši piedalījās izklaidēs, bet ar prieku darbojās kā brīvprātīgie tiesneši, izcili organizējot stafetes un iesaistot ikvienu apmeklētāju sportiskajos uzdevumos.

Papildus sportošanai ikvienam bez maksas bija iespēja pārbaudīt asinsspiedienu, glikozes līmeni asinīs, ķermeņa masas indeksu.

Savukārt «Mobilā lācīša ķepainīša slimnīcā» bērni kopā ar medicīnas studentiem varēja iejusties ārsta lomā un «ārstēt» savu mīļāko rotaļlietu. Šīs aktivitātes mērķis ir rotaļu veidā iepazīstināt bērnus ar dažādām medicīniskām procedūrām (piemēram analīžu veikšana, potes), lai mazinātu bailes no ārsta apmeklējuma.

Ģimeņu sporta festivāls notiek sociālā projekta «Es zinu, tu to vari!» ietvaros. Lielākā daļa šā projekta pasākumu ir veltīti jauniešiem, atsevišķi pasākumi paredzēti arī ģimenēm kopā ar bērniem. Projekta mērķis ir iedvesmot jauniešus būt fiziski aktīviem un veidot izpratni, ka veselīgs un aktīvs dzīvesveids un atteikšanās no dažādu atkarības vielu lietošanas palīdz sasniegt nospraustos mērķus. Projekta ietvaros no jūlija līdz augustam notiks vairāk nekā 58 pasākumi visā Latvijā – ielu basketbola turnīri, ielu vingrošanas sacensības un citi ielu kultūras pasākumi, kā arī nometnes un ģimeņu sporta dienas. Par visām projekta aktivitātēm var uzzināt portāla draugiem.lv lapā www.draugiem.lv/tutovari. Aktivitātes veidotas tā, lai tās būtu vienkāršas un viegli pieejamas ikvienam interesentam.

Festivālu organizē Latvijas Tautas sporta asociācija (LTSA) sadarbībā ar Jaunpiebalgas attīstības fondu, Jaunpiebalgas novada domi un Latvijas Medicīnas studentu asociāciju.

Projektu atbalsta Veselības ministrija un Slimību profilakses un kontroles centrs. Projekta stratēģiskais partneris Draugiem.lv, informē lieldraugi TVNET, JCDecaux un LTV.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu