BK «Ventspils» uzzina pretiniekus FIBA klubu turnīrā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ģirts Staris, bkventspils.lv

Latvijas vicečempione basketbolā BK «Ventspils» FIBA klubu turnīra pirmajā posmā spēkosies I grupā, kurā spēlēs arī Pasvales «Pieno Žvaigzdes» (Lietuva), «PGE Turow Zgorzelec» (Polija) un «BC Timisoara» (Rumānija), noskaidrojās izlozē.

Jaunais Eiropas basketbolu klubu turnīrs startēs 28. oktobrī.

Pirms izlozes komandas pēc ģeogrāfiskā principa sadalītas divās konferencēs, bet katra no tām vēl četrās grupās, kuras tika veidotas vadoties no sportiskajiem principiem.

«Ventspils», kas FIBA rīkotajos klubu turnīros startējusi regulāri, nonāca otrajā grupā kopā ar Somijas klubiem «Kataja Basket», «KTP», Kazahstānas «Astana», Lietuvas «Šiaiulai», Ukrainas «Khimik» un Krievijas klubu «Enisey», kas nozīmēja, ka ar šiem sāncenšiem turnīra pirmajā posmā Kurzemes komanda nespēlēs.

Nākamajam posmam kvalificēsies labākās 32 komandas, kas tiks sadalītas 8 grupās pa četrām komandām katrā, aizvadot divu apļu turnīru, kā regulārajā čempionātā. Divas spēcīgākās vienības iekļūs labāko sešpadsmitniekā.

BK «Ventspils» Eiropas sezonu sāks savā laukumā, 28. oktobrī uzņemot «BC Timisoara».

Sacensību «Final Four» turnīrs risināsies no 29. aprīļa līdz 1. maijam.

Kopumā turnīrā piedalīsies 56 komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu