Princim Džordžam 1! Interesanti fakti par troņmantnieku (33)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien, 22. jūlijā, savu pasaulē nākšanas pirmo gadadienu atzīmēs populārākais britu karaļa ģimenes pārstāvis - mazais princis Džordžs Aleksandrs Luī. Kamēr karaliskā ģimene gatavojas svinībām tuvāko lokā, atskatīsimies uz pāris interesantiem mazā Džordža dzīves notikumiem!

 
Foto: AFP/LETA/AP/Scanpix/Reuters

Dabiskās dzemdības ilgst 10 stundas

Lielbritānijas princis Viljams, viņa sieva Kembridžas hercogiene Ketrīna savu pirmdzimto sagaidīja 22. jūlija pēcpusdienā pēc 10 stundu garām dabiskajām dzemdībām. Mazais puisēns piedzima plkst. 16.24 (plkst. 18.24 pēc Latvijas laika). Dzemdības notika Svētās Marijas slimnīcā Londonā, kur savulaik pasaulē nāca arī princis Viljams un princis Harijs. Interesanti, ka pirms Viljama visas karaliskās atvases dzima pilī - guļamistabas apartamentos. Princese Diāna bija tā, kas lauza šo tradīciju, dēlus dzemdējot klīnikā.

Keita izvēlējusies dabiskās dzemdības, kuras Svētās Marijas klīnikā izmaksāja 10000 GBP jeb aptuveni 12 620 eiro.

Svinot bērna piedzimšanu, Lielbritānijas redzamākie objekti, tostarp panorāmas rats «Londonas acs» un tornis «BT Tower», bija izgaismoti zilā un sarkanā krāsā, bet galvaspilsētā tika šauts no lielgabaliem.

 
Foto: Scanpix/Reuters

Smagākais bēbītis karaliskajā ģimenē pēdējos 100 gados

Kā izpētījis dailymail.com, Ketrīnas un Viljama pirmdzimtais puisēns savā svarā ir veselīgākais jeb smagākais no bērniņiem, kuri karaliskajā ģimenē dzimuši pēdējos 100 gados.

Salīdzinājumam: mazā prinča tēvs Viljams 1982. gadā piedzimstot svēra gandrīz 3,200 kg, bet tēvocis Harijs, kurš piedzima pēc diviem gadiem, svēra 3,100 kg. Arī vectēvs Čārlzs piedzimstot svēra mazāk - 3,350 kg.

 
Foto: AFP/LETA/AP/Scanpix/Reuters

Jaunajam britu princim dots vārds Džordžs Aleksandrs Luī

«Kembridžas hercogs ar hercogieni ar prieku paziņo, ka viņi savu dēlu nosaukuši par Džordžu Aleksandru Luī. Bērns būs zināms kā Viņa Karaliskā Augstība Kembridžas princis,» paziņoja Kensingtonas pils.

 
Foto: AFP/LETA/AP/Scanpix/Reuters/AP

Vēdiskais astrologs: būt karalim princim rakstīts jau zvaigznēs!

TVNET, konsultējoties ar vēdisko astrologu Kristapu Lapiņu, mēģināja iegūt nelielu ieskatu karaliskās atvases turpmākajā liktenī.

Būt karalim rakstīts jau zvaigznēs!

Pirms lasa zvaigžņu karti, vēdiskais astrologs Kristaps Lapiņš uzsver - būtiski ir zināt precīzu dzimšanas laiku! Lai gan presē un karaliskajā paziņojumā dzimšanas laiks tika minēts konkrēti: 22.jūlijs, 16:24 pēc Anglijas laika, tas tomēr jāpārbauda, jo laika nobīde var gadīties bieži. Un netīša laika neprecizitāte var mainīt kopējo planētu stāvokļa ainu. Tomēr šoreiz nav tas gadījums, jo, skatoties pēc dzimšanas laika, tas atbilst mazajam princim. «Horoskops norāda nepārprotami, ka

zvaigznes sola kādu dienu tapt par karali.

Visdrīzāk, ka tāds arī viņš būs kādu dienu,» prognozē Kristaps Lapiņš. Interesanti, ka astrologs piemetina, ka dzemdībās varējusi būt medicīniskā stimulācija: «Iespējams, kāds astrologs bija ieteicis, lai piedzimtu labā laikā... Nu bet to viņi tāpat nokavēja par 15 minūtēm,» jokojot rēķina Lapiņš.

Jauka bērnība, harismātiska persona

«Bērnība būs ļoti jauka! Bet tīņa gados gan var sašķobīties veselība, kā rezultātā var nākties pārvērtēt dzīvi,» zvaigžņu karti lasa astrologs. Veroties uz prinča divdesmit gadu vecumu, viņš saka, ka redzama dzīvesveida maiņa: «Visdrīzāk, viņš pametīs Angliju, dosies uz ārzemēm dzīvot vai piekops vientuļnieka dzīvesveidu.» Atgriežoties pie bērnības, planētu stāvoklis vēsta, ka rūpīgi jāseko līdzi bērna veselībai.

Vecāku labākie nodomi barošanā var nebūt rezultātā tomēr tie labākie...

«Vispār puisis ar milzīgu harismu! Viņš spēs aizraut cilvēkus. Tik paliks galvenais jautājums - vai tam, ko viņš teiks un darīs, būs kāds pamats,» noslēpumaini saka zvaigžņu eksperts.

Izdevīgs precinieks, bet mantojumu var zaudēt

Kā atklāj Kristaps, daudzas meitenes sapņos par princi - kura gan nevēlas apprecēties ar īstu princi baltā zirgā! «Materiāli, protams, viņš ir ļoti izdevīgs precinieks - sievas labklājība būtiski uzlabosies. Bet par laimīgu laulības dzīvi gan nenosauktu,» secina Lapiņš.

Gaidāmi vēl bērni!

«Mazā prinča dzimšana ļoti būtiski uzlabos mātes Ketrīnas dzīves kvalitāti un viņas lomu karaliskajā ģimenē. Kaut arī pati nejutīsies tik labi, bet veiksme būs viņas pusē,» par Kembridžas hercogieni runā Kristaps. «Domāju, ka vēl būs viņai bērni!» Taču princim Viljamam - bērniņa tēvam gan radīs problēmas un apdraudējumu viņa statusam. «Rezumējumā ar gadiem viņa dzīve uzlabosies (īpaši pēc 36 gadu vecuma). Tā ka - dzīvosim, redzēsim...» nobeidz Kristaps Lapiņš.

Īsumā

  • Prinča labvēlīgā diena: otrdiena.
  • Prinča planēta: Marss.
  • Princim labvēlīgās krāsas: sarkana, oranža, zelta.
  • Princim veiksmīgākais skaitlis: 9; 1; 3.
  • Prinča misija: izprast dzīves jēgu, atbildi meklējot sevī
 
Foto: AFP/LETA/AP/Scanpix/Reuters

Princis Džordžs atzīts par Londonas ietekmīgāko slavenību

Lielbritānijas karaliskās ģimenes jaunākā atvase princis Džordžs cīņā par Londonas ietekmīgākās zvaigznes nosaukumu apsteidzis popgrupas «One Direction» dalībnieku Hariju Stailzu un modeli Karu Delavinju.

Kembridžas hercogam Viljamam un hercogienei Ketrīnai jūlijā piedzimušais mazulis par pilsētas lielāko zvaigzni atzīts avīzes «London Evening Standard» ikgadējā

1000 ietekmīgāko cilvēku sarakstā.
 
Foto: AFP/LETA/AP/Scanpix/Reuters/AP

Džordža kristības: 7 krustvecāki, 60 prinču valkāts tērps, 2 gadus veca kūka

Lielbritānijas karaliskās ģimenes jaunākā atvase princis Džordžs 23. oktobrī plkst. 15:00 tika kristīts Kensingtonas pilī. Kristību ceremonija ilga četrdesmit piecas minūtes, un to vadīja Kenterberijas arhibīskaps Džastins Velbijs.

Puisēns tika kristīts, uz galvas uzlejot svēto ūdeni no Jordānas upes.

Kensingtonas pils krustvecāku vārdus izziņoja pavisam neilgi pirms ceremonijas sākšanās. Sarakstā iekļauti pāra augstskolas draugi Olivers Beikers un Deivids Žardēns-Patersons, kā arī Vestminsteras hercoga dēls Ērls Grosvenors. Trīs mēnešus vecā prinča krustvecāku vidū arī pāra bijušais personīgais sekretārs Džeimijs Loters-Pinkertons, princeses Diānas draudzene Džūlija Semjuela un jaunā tēva bērnības draugs Viljams van Kacems. Protams, arī Viljama māsīca Zāra Filipsa. Tomēr tas nav nekas neparasts, jo Džordža tēvam Viljamam ir seši krustvecāki.

Džordžs Aleksandrs Luī kristību dienā bija tērpts īpašās svētku drānās. Ar mežģīnēm rotātas zīda - satīna kristību kleitiņas modelis karaliskajai ģimenei kalpo jau kopš Edvarda VII laika. Dieva svētību šajā tērpā saņēmušas jau 60 karaliskās dzimtas atvases! Tērps ticis darināts 1841. gadā Skotijā.

Diemžēl ilgais kalpošanas laiks padarījis tērpa audumu trauslu un 2004. gadā tika izveidota precīza kopija, kura nu bija mugurā princim Džordžam.

Tradicionāli

neliels karaliskās kāzu tortes gabals tiek iesaldēts, lai to atkausētu

un baudītu pirmā bērniņa kristību dienā. Tā notika arī šoreiz.

 
Foto: AFP/LETA/AP/Scanpix/Reuters

Mazajam Džordžam auklīte - miesassardze

Princis Viljams un viņa kundze Kembridžas hercogiene Keita Midltone var uzelpot - viņu mazo atvasi princi Džordžu pieskata ļoti īpaša auklīte!

Izlasot šīs auklītes CV un rekomendācijas, var droši apgalvot, ka viņa ir zelta vērtībā. Spāņu izcelsmes aukle Marija Terēze Turiona Borallo ir ne vien perfekti izglītota medicīnā un pedagoģijā, bet arī labi trenēta, raksta tochka.ru.

Auklīte apguvusi teikvondo un ir ļoti labā fiziskajā formā.

Tāpat bija prasība, lai auklīte ļoti labi vada transporta līdzekli jebkuros laika apstākļos.

 
Foto: AFP/LETA/AP/Reuters/Scanpix

Džordža pirmais tālais ceļojums: Jaunzēlande un Austrālija

Karaliskā ģimene ieradās Jaunzēlandes galvaspilsētā Velingtonā visa kopā. Astoņus mēnešus vecais puisēns mammas rokās izskatījās apburoši mīlīgs un savaldzināja visus apkārtējos acumirklī.

Par godu karaliskajai vizītei Velingtonā tika sarīkota īsta bēbīšu rotaļu pēcpusdiena, kurā aktīvi piedalījās arī mazais princis Džordžs.

Lai gan mazajam puisēnam tobrīd nāca zobiņi, viņš labprāt spēlējās un par pasākumu izrādīja interesi. Jāatzīst, ka starp pārējiem bērniem princis augumā izskatās lielāks un brašāks.

Karaliskais pāris Lieldienas pavadīja Austrālijā, un viens no jaukākajiem svētku pasākumiem bija Tarongas zoodārza apmeklējums. Šajā zoodārzā mīt Austrālijā aizsargājamais dzīvnieks bilbijs, kurš Austrālijā simbolizē Lieldienu zaķi. Mazajam princim somainis izraisīja lielu prieku un sajūsmu.

 
Foto: AFP/LETA/AP/Scanpix/Reuters

Džordžs polo spēlē sper pirmos soļus

Lielbritānijas princis Džordžs jūnijā polo spēles laikā spēris pirmos soļus, kas fiksēti presē, vēsta britu tabloīdi. Turoties pie mātes Ketrīnas rokas, mazais princis paspēra nelielu bumbu. Lielbritānijas prinči Viljams un Harijs piedalījās labdarības polo spēlē Glosteršīrā.

Bet nopietnāks foto, kur Džordžs pastāvīgi staigā, uzņemts nesen Londonas vēstures muzejā.

Foto: AFP/LETA/AP/Scanpix/Reuters
 
Foto: AP/ScanPix

Pirmā gada ballīte un dāvanas. Kūku Keita cepa pati!

Kembridžas hercogs un hercogiene pirmā gadiņa dzimšanas dienas svinības nolēma noorganizēt tuvāko lokā, Kensingtonas pils apartamentos. Arī

Karaliene Elizabete II solījusi ierasties sveikt mazmazdēlu

ar viena gadiņa sasniegšanu un pirmajiem soļiem.

Par godu mazā prinča dzimšanas dienai britu karaliskā ģimene publiskoja divas fotogrāfijas, kurās redzams Džordžs kopā ar vecākiem apmeklējam tauriņu izstādi Dabas vēstures muzejā Londonā.

Foto: Reuters/ScanPix

Īsā paziņojumā, kas pievienot publiskotajām fotogrāfijām Kembridžas hercogs un hercogiene pateicās cilvēkiem visā pasaulē par dāvanām un laba vēlējumiem, kas saņemti pēdējā gada laikā.

«Mēs vēlētos izmantot šo iespēju saistībā ar Džordža pirmo dzimšanas dienu, lai pateiktos par šo pēdējo gadu ikvienam, lai kur arī mēs nebūtu viņu satikuši - dzimtenē vai ārvalstīs -, par siltajiem un dāsnajiem laba vēlējumiem Džordžam un mūsu ģimenei,» teikts paziņojumā.

Vienā no publiskotajām fotogrāfijām, kas uzņemtas pirms dažām nedēļām, Džordžs redzams skatāmies uz zilu tauriņu, kas uzsēdies uz viņa tēva rokas, bet otrā - visa ģimene skatās uz kaut ko augšup, visticamāk, kādu lidojošu tauriņu, jo Dabas vēstures muzejā Londonā noris tauriņu izstāde, kurā daļa no skaistajiem dzīvniekiem lido pa telpām.

Laikraksts «London Evening Standard» vēstīja, ka Ketrīna ir pati izcepusi dēla dzimšanas dienas torti. Pēdējā laikā viņa ir izpelnījusies kritiku par dārgo virtuves iekārtojumu, kas papildināts ar jaunākās paaudzes aprīkojumu, kā arī viņa ir apmeklējusi kursus pie Lielbritānijā pazīstamas šefpavāres Reičelas Hū.

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu