U-18 basketbolistes EČ pirmo posmu noslēdz ar pārliecinošu uzvaru pār Angliju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš

Pārliecinoši spēlējošā Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlase Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē notiekošā Eiropas čempionāta B divīzijas turnīra pirmā posma noslēdzošajā spēlē pirmdien pieveica Anglijas vienaudzes.

Latvietes savas pretinieces pārspēja ar 58:33 (14:11, 13:4, 17:7, 14:11), tādejādi nodrošinot pirmo vietu D apakšgrupā.

Kādu pretestību anglietes spēja vien izrādīt mača sākumā, kad trīs ar pusi minūtes līdz pirmās ceturtdaļas beigām bija vadībā ar vienu punktu (9:8). Tomēr Latvijas jaunās basketbolistes pamazām audzēja savu pārsvaru un pirmo puslaiku noslēdza ar 12 punktu handikapu (27:15).

Arī otrajā puslaikā laukumā dominēja latvietes, izcīnot pārliecinošu uzvaru ar 58:33.

Rezultatīvākā spēlētāja Latvijas izlasē šajā cīņā bija Anna Dreimane, kura guva 20 punktus, kamēr Dignai Strautmanei 18 punkti un 14 atlēkušās bumbas.

Zīmīgi, ka šis bija D.Strautmanes trešais «double-double» četrās aizvadītajās cīņās.

D apakšgrupā uzvarētāja ar četriem panākumiem četros mačos ir Latvija, kurai ar divām uzvarām trīs mačos seko Bosnija un Hercegovina, kamēr Anglijai tikpat panākumi četrās cīņās. Bulgārija pirmo posmu noslēgusi ar vienu panākumu četros mačos, bet Īrija līdz šim pamanījusies ciest trīs zaudējumus.

Pēc apļa turnīra katras grupas divas labākās komandas, līdzi ņemot savstarpējo spēļu rezultātus, izveidos E un F četriniekus (D grupas vienības spēlēs ar C grupas - Slovākija, Vācija, Ukraina, Somija, Kipra - divām labākajām komandām). Līdzīgi tiks spēlēts par 9.-16.vietu, bet apakšgrupu atpalicējas izspēlēs 17.-20.vietu. Trešajā posmā tiks aizvadīti pusfināli un fināls, bet trīs pirmo vietu ieguvējas iegūs ceļazīmes uz Eiropas čempionāta A divīziju.

Kā zināms, čempionātā līdz šim Latvija guvusi trīs ļoti pārliecinošas uzvaras - ar 74:39 sagrāvusi Bulgāriju, ar 72:30 pārspējusi Īriju, kā arī ar 71:48 pieveica Bosniju un Hercegovinu.

Tikmēr Anglija pārliecinoši pārspējusi Bulgāriju un Īriju, bet ar 47:55 piekāpās Bosnijai un Hercegovinai.

Latvijas U-18 basketbolistes B divīzijā spēlē jau piekto gadu pēc kārtas, turklāt trijos no pēdējiem četriem turnīriem viņas palikušas soli no A divīzijas. Viņas šogad ir vienīgās no sešām Latvijas jaunatnes izlasēm, kas nespēlē spēcīgāko vidū.

Latvijas izlasē iekļautas septiņu sporta skolu audzēknes, bet Sindija Kudule, kā arī māsas Paula un Digna Strautmanes vēl jūlija sākumā piedalījās Eiropas čempionātā U-20 vecuma grupā, kur turklāt bija stabilas pamatpiecnieka dalībnieces.

Latvijas izlasi vada Ainārs Čukste, kuram šis ir 12.Eiropas jaunatnes čempionāts galvenā trenera statusā.

Gatavojoties čempionātam, Latvijas juniores janvārī izcīnīja pirmo vietu Baltijas jūras kausa izcīņā, bet jūlijā, spēlējot bez trim līderēm, palika tikai trešās Baltijas kausa izcīņā. Tāpat pēdējā pārbaudes mačā tika zaudēts Eiropas čempionāta A divīzijas vienībai Lietuvai.

Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlases sastāvs startam Eiropas čempionātā:

Sindija Kudule, Kristiāna Rikveile, Laura Grabe, Annija Einere, Paula Strautmane, Digna Strautmane, Dinija Pāvelsone, Zane Ozoliņa, Linda Svenne, Ivanda Hudjakova, Elīna Grīnberga, Anna Dreimane.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu