Džerārds paziņo par karjeras beigām Anglijas izlasē (1)

LETA/BBC/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Par karjeras beigām Anglijas futbola izlasē pirmdien paziņojis slavenais pussargs Stīvens Džerārds.

Džerārds nupat Brazīlijā notikušajā Pasaules kausa izcīņā bija Anglijas valstsvienības kapteinis, taču komanda nespēja pārvarēt apakšgrupu turnīra barjeru.

«Esmu izbaudījis katru minūti, ko pavadīju Anglijas izlasē. Šī man ir skumja diena,» pirmdien pavēstījis Anglijas premjerlīgas kluba «Liverpool» līderis. «Šis man bija ļoti grūts lēmums, viens no smagākajiem manā karjerā. Taču par to jau biju nolēmis pirms ilgāka laika - ne tikai pēc Pasaules kausa izcīņas.»

Pēc šā gada Pasaules kausa finālturnīra Anglijas izlases galvenais treneris Rojs Hodžsons izteica cerību, ka Džerārds turpinās savu karjeru valstsvienībā un arī turpmāk būs komandas kapteinis.

«Lai gan esmu sarūgtināts par Džerārda lēmumu, pilnībā saprotu viņa situāciju un man nav nekādu sūdzību par to, ko šis futbolists devis valstij,» pēc jaunumu uzzināšanas izteicies Hodžsons.

Tiek vēstīts, ka Džerārds kļūs par augsta līmeņa sūtni Anglijas Futbola asociācijā (FA).

Pašlaik 34 gadus vecais Džerārds Anglijas valstsvienības sastāvā debitēja 2000.gadā pārbaudes mačā pret Ukrainu, bet kopumā izlases rindās aizvadīja 114 mačus, gūstot 21 vārtus. Neilgi pēc savas debijas valstsvienībā futbolists iekļuva sastāvā, lai piedalītos Eiropas čempionātā, kas togad norisinājās Beļģijā un Nīderlandē.

Vairāk par Džerārdu spēles Anglijas izlases sastāvā aizvadījuši tikai slavenie Pīters Šiltons (125) un Deivids Bekhems (115).

Anglijas izlases sastāvā Džerārds piedalījās trīs Eiropas čempionāta un Pasaules kausa finālturnīros.

Pēdējos gadus Džerārds bija Anglijas izlases kapteinis.

Pieredzējušais pussargs visu savu karjeru pārstāv «Liverpool» komandu. Tās rindās Džerārds triumfējis UEFA Čempionu līgā un UEFA Kausā (tagadējā Eiropas līga), kā arī divreiz virs galvas cēlis FA kausu, bet trīsreiz guvis panākumu Līgas kausa izcīņā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu