Noslēgsies VIII Pasaules koru olimpiāde (1)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ar otru apbalvošanas ceremoniju, diviem čempionu koncertiem un noslēguma ceremoniju sestdien izskanēs Rīgā notiekošā VIII Pasaules koru olimpiāde, pavēstīja koru olimpiādes sabiedrisko attiecību vadītāja Ilze Salna.

Noslēguma ceremonijā atkal ieskanēsies īpašais Miera zvans.

Svinīgo ceremoniju atklās Pasaules koru olimpiādes apvienotais jauniešu koris diriģenta Arvīda Platpera vadībā, kopā ar solistiem atskaņojot dažādu tautu mūziku. Koncertā piedalīsies Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā. Pasaules koru olimpiādes apvienotais koris diriģenta un koru olimpiādes mākslinieciskā vadītāja Romāna Vanaga vadībā mūzikā izdzīvos aizvadītās olimpiādes dienas visā to krāšņumā un muzikālajā daudzveidībā.

Plkst.14 sestdien Rīgas Kongresu nama Jaunajā zālē notiks olimpiādes noslēguma preses konference, kurā piedalīsies kultūras ministre Dace Melbārde (NA), nodibinājuma «Rīga 2014» vadītāja Diāna Čivle, Pasaules koru olimpiādes mākslinieciskais vadītājs Romāns Vanags, Pasaules koru olimpiādes goda mākslinieciskais vadītājs Mortens Lauridsens un Vācijas kultūras organizācijas «Interkultur» prezidents Ginters Tīčs.

Jau vēstīts, ka Rīgā un citviet Latvijā no 9. līdz 19.jūlijam norisinās vairāk nekā 100 dažādi kora mūzikas notikumi Rīgas koncertzālēs, uz brīvdabas skatuvēm parkos un laukumos. Koru konkursi 29 kategorijās 10 dažādās pasākumu norises vietās bija skatāmi bez maksas. Tāpat bez maksas bija apmeklējami draudzības koncerti, kas notiek Esplanādē, Vērmanes dārzā, uz «Origo» brīvdabas skatuves un Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā.

Pasaules koru olimpiāde ir lielākais starptautiskais koru pasākums pasaulē, kura mērķis ir apvienot korus draudzīgā sacensībā un apliecināt kopā dziedāšanas nozīmīgumu. Pasaules koru olimpiādes tiek rīkotas kopš 2000.gada un notiek reizi divos gados. Pasaules koru olimpiādi Rīgā rīko nodibinājums «Rīga 2014» sadarbībā ar Vācijas kultūras organizāciju «Interkultur».

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu