Festivāls «Laba daba» pulcē lielu apmeklētāju pulku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtinš Otto

Līgatnes pagasta Ratniekos norit starptautiskais mūzikas festivāls «Laba daba», kura laikā līdz 2.augustam uz piecām skatuvēm uzstāsies vairāk nekā 70 mūzikas apvienību un dīdžeju, piedāvājot plašu mūzikas žanru klāstu - no folkmūzikas un akustiskās mūzikas līdz rokam, no «indie» līdz «dubstep» un žanrā nenoteiktiem, atsvaidzinošiem skaņu eksperimentiem.

Viens no lielākajiem mūzikas notikumiem festivālā šogad būs leģendārās Lielbritānijas postpanka apvienības «The Fall» koncerts, kas paredzēts pirmajā vakarā. Kā otrās dienas galvenie mākslinieki izvēlēti «Brutto» no Baltkrievijas, kas piedāvās enerģisku pankroka kokteili. «Brutto» līderis ir populārās baltkrievu grupas «Lyapis Trubetskoy» dibinātājs un citas Latvijā labi zināmas mūzikas apvienības - «Super Besse» - ģitārista tēvs. Tāpat šajā vakarā festivāla apmeklētāji varēs baudīt Lielbritānijas pankroka apvienības «Subhumans» priekšnesumu.

Festivālā piedalīsies arī «Rīgas modes», «Nepieradinātā folka orķestris», «Baložu pilni pagalmi», «Chomsky Chess Club», «Samba de Riga», «Zāle», «Biezoknis», «Hipstokrātija», Guntis Veilands un Lelde Riteniece, «Martas asinis», «Rīga reggae», «Sound Religion», «Aurora», «Pienvedēja piedzīvojumi», «Rebel Riot», «The pink elephant», «Dzelzs vilks», «Pcholi», «Pyro trees», Kārlis Kazāks, «S.A.D.», Zaķis, «Freelancers», «Cyber Mario», «Gateris», «Jūdas graši», «Nebijušā restauratori», «Kastete», «Skandinieki», Nils Īle un «Afro Ambient», «The Sound Poets» ar akustisko programmu, «Oranžās brīvdienas», «Sus dungo», «Krampis», projekts «Buržuāziskās filosofijas marasms», «Marta migla», «Alis P» ar vienīgo festivāla koncertu šovasar, «Inokentijs Mārpls», «Auļi», «All Day Long», «Vilkači», «Bezgalībieši» un «Nohow».

Kā īpaši notikumi jāmin grupu «S.I.L.S.» un «Sniegavīru rūpnīca» koncerti, tām apvienojoties tieši uz festivāla «Laba daba» laiku. Neiztrūkstoša būs arī par tradīciju kļuvusī kora uzstāšanās. Šogad sestdienas rītā būs iespējams dzirdēt kora «Aura» koncertu. Savukārt sestdienas teātra programmu aizpildīs Jēkabs Nīmanis ar dziesmām bērniem un etīžu teātris «Nerten». Skatītājiem būs skatāma Ģertrūdes ielas teātra izbraukuma izrāde «Pasaka par veco nāvi» Ģirta Šoļa režijā.

No ārvalstu viesiem šogad būs dzirdama arī «dub» apvienība «Nucleus Roots» un pankroka smagsvari «Subhumans» no Lielbritānijas, «The Angelcy» no Izraēlas, pasaules mūzikas kolektīvs «Ngoma Africa Band» no Vācijas, «Digital Digital» no Igaunijas, «Topsy Turvys» no Francijas, kā arī jau minētie «Brutto» un «The Fall».

Uz elektroniskās mūzikas skatuves «Kraukļa ligzda» paredzēti gan pašmāju, gan arī Lielbritānijas, Lietuvas un Polijas dīdžeju un dīdžeju apvienību priekšnesumi. Daudzveidīga muzikāla programma paredzēta arī «chill-out» teltī un uz radio «Naba» raidījuma «Ej apskrieties» skatuves.

Kā vēl viena sava veida muzikālā skatuve pašā festivāla epicentrā būs Latvijas Radio 6 - Latvijas Universitātes radio «Naba» studija, kas nodrošinās tiešraidi 40 stundu garumā 95,8 FM frekvencē un tīmekļa vietnē «www.naba.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu