Atcelta Nigērijas futbola izlašu un komandu starptautiskā diskvalifikācija

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) piektdien atcēlusi Nigērijas Futbola federācijai (NFF) iepriekš piemēroto pagaidu diskvalifikāciju, kas liedza visām šīs valsts izlasēm un klubu komandām piedalīties starptautiskos turnīros.

Iepriekš 9.jūlijā diskvalifikācija tika piemērota saistībā ar valdības iejaukšanos NFF darbā. FIFA reaģēja uz to, ka Nigērijas tiesa atbrīvoja no amata NFF izpildkomitejas biedrus, bet vietējā valdība pašrocīgi iecēla amatā par NFF atbildīgu personu. FIFA pieprasīja NFF izpildkomitejas locekļus atjaunot amatā, pretējā gadījumā draudot ar sankcijām, taču FIFA prasības netika izpildītas.

Visi tiesvedības procesi pret NFF vadību tagad ir pārtraukti, tāpēc piemērotā diskvalifikācija vairs nav spēkā.

FIFA pieprasīja, lai NFF savas domstarpības atrisina neatkarīgā ceļā, neiesaistot trešās puses. Tiek izcelts, ka federācija atkal var darboties saskaņā ar saviem statūtiem.

Līdzīgas situācijas Nigērijas futbolā bijušas arī iepriekš, kad pēc FIFA draudiem vietējā valdība pārtrauca iejaukties federācijas darbā.

Tuvākais svarīgais starptautiskais turnīrs Nigērijas futbolam ir 5.augustā startējošais Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs U-20 vecuma grupā sievietēm. Pašlaik nav zināms, vai Nigērijas izlase tajā varēs startēt.

Piemērotā FIFA diskvalifikācija līdztekus nozīmēja arī to, ka Nigērijas puse nebija tiesīga saņemt nekādu finansiālo atbalstu no FIFA un Āfrikas Futbola federācijas (CAF) attīstības programmām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu