Šodien Ogrē notiks starptautiskas spēkavīru sacensības

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šodien, 31.jūlijā, Ogrē pie Kultūras centra no plkst. 15.00 norisināsies starptautisks spēkavīru turnīrs «Best Nordic Strongman pair 2015», kurā atlēti pāros cīnīsies par uzvarētāja kausu un labākā ziemeļu reģiona sportista titulu. Sacensību idejas autors un vienlaikus arī organizators ir pazīstamais latviešu spēkavīrs no Ogres, dažādu sacensību uzvarētājs Agris Kazeļņiks.

Latvijā viesosies atlēti no trīs Skandināvijas valstīm, kā arī piedalīsies sportisti no Latvijas un Lietuvas. Somiju pārstāvēs Jarno Kirsela (Jarno Kirselä) un Ero Rantanens (Eero Rantanen), Zviedriju Johans Espenkrona (Johan Espenkrona) un Tjorborns Persons (Torbjörn Persson).

Sacensībās startēs Bjorns Andrē Solvangs (Bjorn Andre Solvang) un Ole Martins Hansens (Ole Martin Hansen) no Norvēģijas, lietuvieši Daiņus Rapšis (Dainius Rapšys) un Darjus Janutis (Darius Janutis), bet Latvijas godu aizstāvēs divi sportistu pāri – Edgars Andersons, Didzis Zariņš un Aivars Šmaukstelis, Oskars Martužans.

Ogres pilsētas iedzīvotāji un svētku apmeklētāji varēs klātienē vērot šīs starptautiskās spēkavīru sacensības un just līdzi saviem favorītiem. Spēkavīriem sava meistarība būs jāpierāda, pa pāriem veicot sešus dažādus spēka vingrinājumus – «Škoda» automašīnas vilkšana no zemes, uz rokām 350 kilogrami, «Nākotne» plecu kombinācija, kur spēkavīriem pamīšus jāizpilda divi uzdevumi, proti, 135 kilogramus smaga baļķa celšana un Apolona ass celšana (145 kilogrami).

Nākamā disciplīna būs «Keraterm» ķerras stumšana divatā, kopējais svars 1600 kilogrami, bet pēc tam atlētiem būs jāpieveic «Teng Tools» spēka kāpnes, uznesot pa tās sešiem pakāpieniem 200, 225, 250, 275 kilogramus smagus klučus. Noslēgumā paredzēta «Dauga» Atlanta akmeņu celšana (100 – 200 kilogrami) un «Bosch» nēšu nešana, kā arī «Buderus» pulkstenis.

Sacensības vadīs un apmeklētājus izklaidēs bijušais spēkavīrs Māris Blumfelds. Skatītāji vienlaikus vingrinājumu starplaikos varēs piedalīties dažādos konkursos, saņemt balvas, kā arī baudīt atraktīvus spēcīgāko vīru priekšnesumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu