Smukuļa komandas biedrs Kristofs triumfē «Tour de France» posmā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas riteņbraucēja Gata Smukuļa komandas biedrs Krievijas komandā «Katjuša» Aleksanders Kristofs no Norvēģijas ceturtdien triumfēja prestižā daudzdienu velobrauciena «Tour de France» 12.posmā.

Kristofs uzvaru panāca sprinta finišā, vairāk nekā 185 kilometrus garo posmu veicot četrās stundās 32 minūtēs un 11 sekundēs.

Uzreiz aiz viņa ierindojās slovāks Peters Sagans no «Cannondale» vienības, bet trešais finiša līniju šķērsoja Francijas riteņbraucējs Arno Demarē no «FDJ.fr» komandas.

Tikmēr vienīgais Latvijas pārstāvis šajā velobraucienā Smukulis ieņēma 91.vietu, uzvarētājam piekāpjoties par divām minūtēm un sešām sekundēm.

Velobrauciena kopvērtējumā itālis Vinčenco Nibali no «Astana» komandas joprojām par divām minūtēm un 23 sekundēm apsteidz austrālieti Ričiju Porti no «Sky» vienības, bet trešais ir spānis Alehandro Valverde («Movistar»), zaudējot divas minūtes un 47 sekundes.

Savukārt Smukulis kopvērtējumā atrodas 116.vietā, no Nibali atpaliekot par vienu stundu 36 minūtēm un 39 sekundēm.

Smukulis «Tour de France» sacīkstēs piedalās otro gadu pēc kārtas. Viņš ir sestais Latvijas riteņbraucējs, kurš startē slavenajās sacensībās. Pērn Smukulis bija pirmais Latvijas sportists kopš 2003.gada, kurš piedalījās «Tour de France», ieņemot 119.vietu noslēguma kopvērtējumā. Pirms viņa kā pēdējais no latviešiem prestižajās sacensībās bija piedalījies Romāns Vainšteins.

Pērn par sacensību uzvarētāju kļuva Lielbritānijas riteņbraucējs Kristofers Frūme no «Sky» vienības, kurš šogad pēc piektajā posmā piedzīvota kritiena no velobrauciena izstājās.

«Tour de France» velobrauciens risināsies līdz 27.jūlijam, sacīkstēm startējot Lielbritānijas pilsētā Līdsā, bet noslēdzoties Parīzē. Prestižās sacīkstes šogad risināsies 101.reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu