Ventspilī svinēs pilsētas svētkus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ventspils.lv

Šajā nedēļas nogalē Ventspilī ar plašu pasākumu programmu tiks svinēti pilsētas svētki par godu Ventspils 725. jubilejai.

Piektdien, 31.jūlijā, plkst.19 Rātslaukumā notiks pilsētas svētku atklāšanas koncerts, kurā muzicēs Ventspils kameroķestris, Ventspils bigbends un solisti, kā arī koncerta īpašais viesis - Latvijas Nacionālās operas soliste Sonora Vaice. Pilsētas svētku atklāšanas koncertā tiks pasniegtas arī pilsētas domes balvas un Lielā balva.

Piektdienas vakarā notiks arī vairāki citi svētku pasākumi. Plkst.18 ekumeniskajā dievkalpojumā Ventspils luterāņu baznīcā piedalīsies solisti Rihards Millers un Laura Teivāne. Plkst.19 Piedzīvojumu parkā sāksies kantri mūzikas pasākums, bet plkst.20.30 Reņķa dārzā uz koncertu «7 soļi svaiga gaisa» aicinās grupa «Prāta vētra».

Galvenie pilsētas svētku pasākumi notiks sestdien, 1.augustā. Plkst.11 sāksies svētku gājiens pa Lielo prospektu. No plkst.13 Ventspils lidostas teritorijā paredzēts Latvijas dragreisa čempionāts. Teātra nama «Jūras vārti» jaunajā zālē no plkst.11 darbosies vinila skaņuplašu tirdziņš «Vinila vasara». Lielajā laukumā notiks pūtēju orķestru mūzikas koncerts un Latvijas karaoke čempionāts. Dzirnavu laukumā paredzēts gan frizieru un vizāžistu festivāls, gan muzikāli izklaidējoša programma «Visskaistākajai pilsētai», kurā uzstāsies vācu dziedātāja Doroteja Loča, ventspilnieki Jeļena Vaseva, Aleksandrs Mirvis un Valērija Čuvizova, deju kolektīvs «Konfetti», Jeļenas Smirnovas aerobikas klubs, kā arī īpašie viesi - Jeļena Gudkova no Sanktpēterburgas un Sergejs Boicovs. Plkst.18 notiks svētku koncerts Pārventas bibliotēkā, kurā muzicēs Dita Krenberga (flauta), Inga Sunepa (čells) un Juris Žvikovs (klavieres). Svētku pasākumi notiks arī Livonijas ordeņa pilī un Rātslaukumā.

Ostas ielas promenādē, kur pilsētas svētku laikā būs apskatāmi 15. starptautiskā ziedu paklāju festivāla «Zīmes» darbi, sestdien norisināsies dažādi pasākumi - dienas programmā muzicēs grupas «ElktroFolk», «Jauno Jāņu orķestris», «Los Amigos» un Roberts Gobziņš, Madry un ārzemju viesi. Paredzētas arī militāro vienību prezentācijas laukumā pie policijas ēkas, Latvijas spēkavīru čempionāta superfināls u.c. pasākumi.

Ostas ielas promenādē vakara programma tiks atklāta plkst.19.30 ar dzejnieka un dziesmu autora Ivara Kurpnieka populārāko dziesmu koncertu Ventspils mūziķu izpildījumā. Plkst. 20.30 sāksies Intara Busuļa un «Abonementa orķestra» koncertprogramma, bet plkst. 21.50 paredzēts grupas «Latvian Blues Band» koncerts, kura īpašais viesis būs Justina Lee Brown. Plkst. 23 paredzēta Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga («Latvijai un Ventspilij») uzruna, bet noslēgumā - svētku uguņošana.

Svētku nakts programma sestdienas vakarā turpināsies gan pludmales akvaparkā, gan teātra nama «Jūras vārti» jaunajā zālē, kur notiks elektroniskās mūzikas nakts «Bezmiegs». No plkst. 23 Reņķa dārzā paredzētas nakts dejas, kurās muzicēs grupa «Bellacord», Roberts Gobziņš un grupa «Los Amigos», bet grupas «Depeche Mode» populārākās dziesmas spēlēs grupa no Lietuvas «Royce playing the Depeche». Savukārt pusnaktī sāksies nakts koncerts Ventspils baptistu baznīcā, kurā muzicēs Marlēna un Arvīds Keini.

Svētdien, 2.augustā, plkst. 11 Ventspils lidostas teritorijā turpināsies Latvijas dragreisa čempionāts, bet Piejūras brīvdabas muzejā norisināsies Seno amatu diena. Svētdien notiks arī Bērnu pilsētiņas 15 gadu jubilejas un bērnu parka «Fantāzija» 12 gadu svinības. Plkst. 15 Livonijas ordeņa pils kapelā notiks Starptautiskās vokālās mesitarklases dalībnieku un pedagogu koncerts, bet plkst. 18 Pārventas estrādē sāksies bardu koncerts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu