Ar kādiem luksusauto brauc Latvijas uzņēmēji (60)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Porsche

Biznesa žurnāla Kapitāls augusta numurā publicēts jau tradicionālais Latvijas uzņēmēju iecienītāko luksusa auto tops un tas parāda, cik lielā mērā Latvija patiešām ir atkopusies no krīzes gadiem.

Treknajos gados uzņēmēju apetīte pēc luksusauto auga gadu pēc gada, līdz sasniedza diezgan iespaidīgu līmeni. Rekords bija 430 jaunas vai gandrīz jaunas gada laikā juridisko personu reģistrētas automašīnas BMW X5 vairāk nekā divarpus miljonu latu kopvērtībā, kam sekoja 148 Audi Q7, 122 Porsche Cayenne un 81 Mercedes Benz S500.

Sekojošajos krīzes gados šie skaitļi samazinājās pat padsmitkārt, savukārt 2011. un 2012. gads aizvien uzskatāmāk rādīja, ka apetīte sāk atgriezties reizē ar iespējām. Jo neparastāks ir izrādījies pagājušais gads, rāda jaunais Kapitāla Latvijas uzņēmēju iecienītāko luksusauto tops: pat pieprasītāko modeļu vidū ir bijuši gan strauji kāpumi, gan tikpat vērienīgi kritumi.

Pagājušajā gadā būtiski mazāk pirkti pat tādi nemainīgie uzņēmēju pieprasītāko auto topa līderi kā BMW X6 (pērn - 51, pirms gada - 68) un BMW X5 (pērn - 47, pirms gada - 57). Turklāt būtisks kritums piemeklējis arī pārējos trīs iepriekšējā saraksta pirmā piecnieka modeļus - Porsche Cayenne Diesel (28 pret 46 gadu iepriekš), Land Rover Range Rover Evoque (22 pret 45) un Mercedes Benz CLS 350 (11 pret 20).

Foto: Porsche

Taču, kā rāda jaunais Kapitāla veidotais tops, ir bijuši arī ieguvēji - dubultojies par muižu uz riteņiem sauktā Land Rover Range Rover pieprasījums uzņēmēju vidū (36 pret 18 gadu iepriekš), šim auto kļūstot par pagājušā gada ceturto pieprasītāko luksusauto juridisko personu vidū. Audzis arī pieprasījums pēc Audi Q7 (36 pret 16), Mercedes Benz GL 350 (30 pret 11) un īpaši - pēc jaunā Jaguar XF (iegādāti jau 10 auto).

Pilns Latvijas uzņēmēju iecienītāko luksusauto TOP 45, kā arī ekskluzīvāko pērn Latvijā reģistrēto automašīnu TOP 10, ko speciāli Kapitālam veidojuši pazīstamie publicisti Lato Lapsa un Kristīne Jančevska, lasāms tikko iznākušajā biznesa žurnāla Kapitāls augusta numurā.

Juridisko personu pirktāko auto TOP 10

1. BMW X6

2. BMW X5

3. Audi Q7

4. Land Rover Range Rover

5. Mercedes-Benz GL 350

6. Porsche Cayenne Diesel

7. Land Rover Range Rover Evoque

8. Land Rover Range Rover Sport

9. BMW 740

10. Mercedes Benz CLS 350

Komentāri (60)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu