Traģiski: Ogrē mirušais bērnunama audzēknis bijis ar skarbu pagātni

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pie Ogres novada bērnunama «Laubere» mirušais 17 gadus vecais jaunietis bijis ar skarbu bērnību un cietis no alkohola atkarības, vēsta TV3 Ziņas. Edgars «Lauberes» bērnunamā nonāca pusaudža gados. Kaut abi puiša vecāki ir dzīvi, dzīvo kopā, un māte strādā kādā medicīnas iestādē Rīgā, rūpes par bērnu viņiem nebija šķitušas svarīgas. Puisis stāstījis, ka mātei ir pilnīgi vienalga, kas ar viņu notiek un kur viņš atrodas.

Pirms nonākšanas «Lauberē» Edgars bija paspējis nonākt cietumā, tomēr pēdējā gada laikā viņam bija izdevies savu dzīvi nostādīt uz pareizā ceļa - pabeigt pamatskolu un atrast darbu. No pārējiem audzēkņiem viņš turējies atstatus, tomēr «Lauberes» pagastā atrast kompāniiju nebija grūti.

Edgars nav spējis atbrīvoties no dzeršanas netikuma. Alkoholu palīdzējuši iegādāties vietējie jaunieši.

Liktenīgajā vakarā uz ierasto vietu - sabrukušo noliktavu netālu no bērnunama dzert alu devās raiba kompānija - gan nepilngadīgie, gan tādi, kam pāri 30. Kaut Edgars bijis savrupnieks, pudeles brāļi viņu ņēmuši līdzi, jo puisis bija dabūjis darbu brāļa celtniecības firmā. Tādēļ viņam bija nauda un viņš varēja uzsaukt.

Kad Edgars nokritis, pārējie pārbaudījuši, vai viņš ir dzīvs, un atstājuši viņu guļam, paši turpinot dzert. Vēlāk visi devušies prom, atstājot Edgaru turpat guļam.

Tikai nākamajā rītā, kad kāds atnāca apsegt jaunieti, atklājies, ka viņš ir miris.

Visticamāk, nāve iestājusies no apreibinošu vielu lietošanas un kādas hroniskas veselības problēmas.

Jau ziņots, ka pirmdienas rītā pie Ogres novada bērnunama «Laubere» atrasts 17 gadus veca jaunieša līķis.

VP pārstāvis Dairis Anučins atklāja, ka jaunieša līķim nav konstatētas acīmredzamas vardarbīgas nāves pazīmes. Policija veiks ekspertīzes, lai noskaidrotu nāves apstākļus, un ierosinājusi izmeklēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu