Vieglatlētikas komanda Prezidenta balvas izcīņā startēs spēcīgā sastāvā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vieglatlētikas izlase šajā nedēļas nogalē gaidāmajā Valsts prezidenta balvas izcīņā būs spēcīgāka nekā jūnijā notikušajā Eiropas komandu čempionātā, kurā tā nespēja saglabāt vietu pirmajā līgā, otrdien sacensībām veltītā preses konferencē izteicās Latvijas izlases direktors Dmitrijs Miļkevičs.

31.augustā un 1.jūlijā Jāņa Daliņa stadionā Valmierā norisināsies 21. Valsts prezidenta balvas izcīņa, kur par prezidenta kausiem sacentīsies Baltijas valstu izlašu komandas. Šajā gadā individuālajās disciplīnās piedalīsies pa diviem pārstāvjiem no katras dalībvalsts, turklāt vismaz vienam no viņiem jābūt U-23 vecumā.

«Valmiera ir ļoti sportiska pilsēta ar daudzām sportiskām tradīcijām. Mēs to uztveram kā Valmieras pilsētas zīmolu, jo sacensības visu laiku notikušas tieši šajā pilsētā. Īpaši tāpēc tas ir zīmols, ka pēdējos gados sacensības ir arī starptautiskas,» pauda Valmieras domes priekšsēdētājs Jānis Baiks. «Ir bijis pat tā, ka pēc sacensībām ārvalstu sportisti saka labas atsauksmes par Valmieru, ka tik maza pilsēta spēj organizēt tāda līmeņa sacensības. Visi laipni gaidīti Valmierā.»

Tikmēr Valsts prezidenta balvas izcīņas organizatore Jolanta Dukure pauž cerību, ka sacensības būs veiksmīgas gan sportistiem, gan rīkotājiem.

«Gads ir pagājis, un jau esam nonākuši līdz 21. sacensībām. Esam priecīgi, ka šoreiz sacensību atklāšanas ceremoniju apmeklēs arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis,» izteicās Dukure, stāstot, ka šoreiz īpaši tiks izceltas stafešu disciplīnas, tāpēc atklāšanas ceremonijā simboliskā stafetes skrējienā piedalīsies arī Vineta Ikauniece un Ludmila Olijare, kuras joprojām ir valsts rekordistes dažādās sprinta distancēs, bet citi kādreiz pazīstami Latvijas skrējēji Einārs Tupurītis un Egīls Tēbelis piedalīsies atklāšanas ceremonijas karoga nešanā.

Tikmēr Miļkevičs uzsvēra, ka mājinieku komanda sacensībās piedalīsies teju spēcīgākajā sastāvā.

«Liels prieks, ka Valmiera kārtējo reizi uzņem šīs vieglatlētikas sacensības. Pašam ir bijis tas gods triumfēt šajās sacensībās. To brīdi atceros kā ļoti īpašu. Šogad mūsu sastāvs ir spēcīgs, pat labāks nekā Eiropas komandu čempionātā,» stāstīja Miļkevičs, paužot, ka no Latvijas labākajiem vieglatlētiem nepiedalīsies vienīgi valsts rekordiste šķēpmešanā Madara Palameika, bet uz starta dosies Sinta Ozoliņa-Kovala, kurai būs iespēja izpildīt pasaules čempionāta normatīvu. «Startēs ļoti daudzi sportisti, kuri jau izpildījuši normatīvu, un daudziem vēl būs iespēja cīnīties. Ceru, ka vēl 2-3 sportisti to varēs izdarīt.»

Tikmēr soļotāja Agnese Pastare atzina, ka Valmieras sacensības viņai būs svarīgākās šosezon, jo viņai tā arī neizdevās izpildīt gaidāmā pasaules čempionāta normatīvu.

«Šī man būs jau kāda 9.-10. dalības reize. Valsts prezidenta balvas izcīņā sāku piedalīties jau no junioru vecuma, bet aizpērn sasniedzu jaunu Latvijas rekordu 5000 metru soļojumā, par ko bija liels gandarījums,» atcerējās valsts labākā soļotāja. «Kā senāk, kad bija novadu sacensības, tā arī tagad, kad ir starptautiskas sacensības, šie ir lieli svētki, kur var novērtēt komandas spēku.»

Tikmēr kārtslēcējs Mareks Ārents, kurš pirms mēneša izpildīja pasaules čempionāta normatīvu, šajās sacensībās cer «izlekt» ceļazīmi uz nākamā gada Riodežaneiro vasaras olimpiskajām spēlēm.

«Vienas no labākajām sacensībām Latvijā, kuras esmu ļoti iecienījis, jo Valmierā startēju jau sen. Jāņa Daliņa stadionā ir viena no labākajām vietām, kur lēkt ar kārti, jo stadions ir mežā, nav vējains, kā arī atbalstu sniedz daudzie atbalstītāji,» piebilda Ārents.

Šovasar valsts prezidenta balvas izcīņas laikā paralēli nacionālo izlašu cīņām notiks arī Baltijas valstu sacensības U-16 vecuma grupā.

Pasākuma atklāšana gaidāma 31.jūlijā plkst.20 Daliņa stadionā, un tajā piedalīsies jaunievēlētais Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis, Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks («Valmierai un Vidzemei») un Latvijas Vieglatlētikas savienības pārstāvji. Atklāšanas laikā notiks simbolisks sponsoru skrējiens - 100 metru stafete, uzstāsies grupa «ElektroFolk», bet noslēgumā klātesošos priecēs uguņošana.

Valsts prezidenta balvas izcīņas laikā stadiona apkārtnē notiks sacensības un sporta aktivitātes dažādos tradicionālos un mazāk zināmos sporta veidos - «Valmiera Active». Interesenti varēs izbaudīt sacensību garu gan komandu sporta veidos - basketbolā, futbolā, florbolā, regbijā un beisbolā -, gan individuālajos sporta veidos - spīdmintonā, velopolo, āra vingrošanā.

Savukārt 1.augustā plkst. 12 stāvlaukumā pie Vidzemes Olimpiskā centra plānots starts jaunai tradīcijai - veloparādei. Tajā aicināts piedalīties ikviens velobraukšanas piekritējs - jaunieši, ģimenes ar bērniem, seniori, uzņēmumu kolektīvi, draugu pulciņi u.c. Maršruts: Vidzemes Olimpiskais centrs-Valmieras dzelzceļa stacija-Daliņa stadions. Pulcēšanās no plkst. 11.30.

Valsts prezidenta balvas izcīņa vieglatlētikā norisinās kopš 1995.gada, un pirmajos gados tajā sacentās Latvijas reģioni. Savukārt no 2012.gada vieglatlētikas sacensības notiek starp Latvijas, Lietuvas un Igaunijas izlašu komandām. Šobrīd tās ir vienas no galvenajām vieglatlētikas sacensībām Baltijā, līdz ar to tā ir lieliska iespēja Valmierā vienlaikus redzēt ne tikai Latvijas labākos vieglatlētus, bet arī Eiropas un pasaules klases atlētus no Igaunijas un Lietuvas. Pagājušajā vasarā uzvarētāja titulu otro reizi trīs gadu laikā ieguva Latvijas izlases komanda.

Sacensību sākums 31.jūlijā būs plkst.16, bet 1.augustā - plkst.10.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu