Pasaules koru olimpiādes dalībnieku gājienā izskan dziesmas dažādās valodās (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules koru olimpiādes dalībnieku gājienā izskan dziesmas kolumbiešu, indonēziešu, ķīniešu un krievu valodā, bet izraēlieši rāda savu dejas mākslu.

Gājiena skatītāji mēģina dziedāt līdzi lietuviešu un kazahu dziesmām.

Gājienu visā tā garumā no Doma laukuma līdz Esplanādei ieslēdz ciešs vērotāju pūlis. Visvairāk cilvēku gājienu vēro laukumā pie Brīvības pieminekļa, kur pulcējušies vairāki simti skatītāju. Pie «McDonald's» restorāna Aspazijas bulvārī vairāki cilvēki ir uzkāpuši uz krēsliem, lai labāk redzētu gājienu. Ļaudis gājienu skatās arī no blakus esošās viesnīcas un dzīvokļu logiem.

Pēc gājiena ķīniešu meitenes izmanto iespēju fotografēties ar latviešu policistiem.

Sieviešu koris «Balgale» dodas dejā ar indonēziešu kori bungu ritmos. Dejai pievienojas arī skatītāji. Pasaules koru olimpiādes gājiena dalībnieki izmanto iespēju fotografēties arī viens ar otru.

8. Pasaules koru olimpiādes dalībnieki no Ķīnas Doma laukumā pulcējas gājienam
8. Pasaules koru olimpiādes dalībnieki no Ķīnas Doma laukumā pulcējas gājienam Foto: Ieva Lūka/LETA

Daļa gājiena dalībnieku dodas uz Esplanādi, bet citi pievienojas skatītājiem. Vairākas valstis, kuru kolektīvi jau devušies mājup, gājienā pārstāv tikai daži cilvēki.

Skatītāji gājiena dalībniekus sagaida ar lielu entuziasmu un atbalstu, izrādot interesi gan par tālāku zemju kolektīviem, gan latviešiem. Īpašu atbalstu skatītāji izrāda Latvijas kolektīviem, kuri noslēdz gājienu, soļojot beigās.

Jau ziņots, ka no 9.jūlija līdz 19.jūlijam Rīgā notiek 8.Pasaules koru olimpiāde. Tajā piedalās 460 kori, kuros ir 27 000 dziedātāju. Olimpiādes dalībnieki Latvijā viesojas no 73 valstīm piecos kontinentos. Olimpiādes mērķis ir apvienot korus draudzīgā sacensībā un apliecināt kopā dziedāšanas nozīmīgumu.

8. Pasaules koru olimpiādes dalībnieces pirms gājiena
8. Pasaules koru olimpiādes dalībnieces pirms gājiena Foto: Ieva Lūka/LETA

Pasaules koru olimpiādes tiek rīkotas kopš 2000.gada un notiek reizi divos gados. Pasaules koru olimpiādi Rīgā rīko nodibinājums «Rīga 2014» sadarbībā ar Vācijas kultūras organizāciju «Interkultur».

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu