Vācijas futbolistus mājās sagaida tūkstošiem līdzjutēju (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas nacionālo futbola komandu, kas svētdien triumfēja Pasaules kausa (PK) izcīņas finālturnīrā, Berlīnē sagaidījuši tūkstošiem līdzjutēju, vēsta vietējie mediji.

Komandu Berlīnes lidostā otrdienas rītā ieradušies sagaidīt desmitiem tūkstoši cilvēku.

Tāpat tūkstošiem līdzjutēju pulcējušies Berlīnes centrā pie Brandenburgas vārtiem. Tieši tur Vācijas izlase ar galveno trofeju ieradīsies ar autobusu, lai pateiktos līdzjutējiem par atbalstu.

«Šis ir vēsturisks notikums,» sacīja kāds 34 gadus vecs autobusa šoferis, kurš sekoja visiem Vācijas izlases mačiem radio tiešraidēs no Brazīlijas, kad darbā bija jābūt pie stūres.

28 gadus veca reklāmas speciāliste Lidija Lampa pa ceļam uz darbu piestāja lidostā. Viņa bija tērpusies Vācijas izlases futbola kreklā, ko rotāja četras zvaigznes, kas simbolizēja nupat ceturto izcīnīto pasaules čempiona titulu. Vēl līdzjutējai bija arī havajiešu stila mākslīgo puķu vainags ar Vācijas karoga krāsu (melns, sarkans, dzeltens) ziediem.

«Šis ir veids, kā es izsaku savu pateicību. Visas spēles bija aizraujošas, un es vēlos kaut reizi redzēt spēlētājus klātienē. Man bija laba priekšnojauta jau turnīra sākumā, ka šoreiz mēs uzvarēsim,» teica fane.

Vācijas futbola izlasei paredzēta tikšanās ar pilsētas mēru Klausu Vovereitu.

Turpinājumā futbolisti un treneri kāps uz lielās skatuves, kas atradīsies pie Brandenburgas vārtiem. Šī vieta Berlīnes centrā simbolizē Vācijas vienotību, kopš 1990. gadā valsts pārtrauca Aukstā kara divīziju.

Pasaules kausa izcīņas finālā Vācijas valstsvienība ar rezultātu 1:0 pagarinājumā uzvarēja Argentīnas izlasi, futbola prestižāko trofeju izcīnot pēc 24 gadu pārtraukuma, ceturto reizi.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu