Saeimas komisijas vadītājs: Streļčenoks izskatās bezspēcīgs (13)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Jaroslava Streļčenoka lēmums pazemināt amatā savu vietnieci Jutu Strīķi apliecina viņa bezspēcīgumu, teica Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis (V).

Latkovskis atgādināja, ka, pateicoties tieši Strīķes vadītajam korupcijas apkarošanas blokam un labajiem panākumiem noziegumu izmeklēšanā, KNAB savulaik baudīja vislielāko sabiedrības uzticību, taču tagad Streļčenoks izgudro jebkuru iemeslu Strīķes padzīšanai no darba.

«Kopumā izvērtējot, izskatās, ka Streļčenoks ir bezspēcīgs un apjucis attiecībā uz savām ambīcijām un vēlmēm padzīt Strīķi no darba. Vienkārši smieklīgi sāk izskatīties. Laikam vairs nevar atrast melnumu aiz naga, pat lai atlaistu, tāpēc izgudro visu pārējo, līdz ar to viņš pats izskatās vājš,» uzsvēra Latkovskis.

Latkovskis atgādināja, ka drīzumā speciāla darba grupa Iekšlietu ministrijas valsts sekretāres Ilzes Pētersones-Godmanes vadībā izvērtēs KNAB ziņojumu par biroja šogad pirmajā pusgadā paveikto.

Atturīgs par Streļčenoka lēmumu ir ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers. Prokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga aģentūrai LETA teica, ka ģenerālprokurora rīcībā nav informācijas par disciplinārsoda piespriešanas iemesliem un argumentiem, līdz ar to viņš nevar komentēt.

Jau ziņots, ka Straujuma 20.jūnijā uzdeva KNAB vadītājam Jaroslavam Streļčenokam iesniegt ziņojumu par pirmā pusgada darbības rezultātiem, papildus iekļaujot arī biroja personāla politikas jautājumus.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma iepriekš uzsvērusi, ka darba grupas lauks būs plašāks, izvērtējot ne tikai KNAB priekšnieka darbību, situāciju un paveikto iestādes personāla politikā, bet arī ilgstošo vadības konfliktu ietekmi uz KNAB darbības rezultatīvajiem rādītājiem.

Jau vēstīts, ka KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks otrajā pret Strīķi ierosinātajā disciplinārlietā viņai piespriedis disciplinārsodu - pazemināšanu amatā, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Streļčenoks 11.jūlijā parakstījis rīkojumu par Strīķes disciplinārsodīšanu un nolēmis viņu pazemināt amatā uz diviem gadiem un sešiem mēnešiem, sākot ar 21.jūliju. No šā datuma Strīķe iecelta par biroja Juridiskās un personālvadības nodaļas galveno speciālisti iesniegumu jautājumos.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu