Straujuma pārsteigta par Streļčenoka aktivitātēm KNAB tieši pirms atvaļinājuma (74)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) pārsteigta, uzzinot, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks pēdējā darba dienā pirms garāka atvaļinājuma ir veicis tik būtiskas izmaiņas KNAB personāla sastāvā, pazeminot amatā Jutu Strīķi.

«Noteikti KNAB vadītājam ir savi apsvērumi, kāpēc tik augsta līmeņa speciālistei kā Jutai Strīķei viņš piemērotāko vietu redz darbā ar iesniegumiem. Šobrīd manā rīcībā nav informācijas, vai attiecīgā pazemināšana notikusi, pamatojoties uz disciplinārlietas rezultātiem, jebkurā gadījumā Strīķei ir tiesības izmantot visus juridiskos instrumentus un apstrīdēt šo vadītāja lēmumu tiesā,» ar preses sekretāres Džeinas Tamuļevičas starpniecību aģentūrai LETA pauda Straujuma.

Valdības vadītāja arī atgādina, ka KNAB darbību vērtē īpaši izveidota komisija Iekšlietu ministrijas valsts sekretāres Ilzes Pētersones-Godmanes vadībā, kas cita starpā izvērtēs arī personāla politikas principus.

Kā ziņots, Streļčenoks otrajā pret Strīķi ierosinātajā disciplinārlietā viņai piemērojis disciplinārsodu - pazemināšanu amatā, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Streļčenoks 11.jūlijā parakstījis rīkojumu par Strīķes disciplinārsodīšanu un nolēmis viņu pazemināt amatā uz diviem gadiem un sešiem mēnešiem, sākot ar 21.jūliju. No šī datuma Strīķe iecelta par biroja Juridiskās un personālvadības nodaļas galveno speciālisti iesniegumu jautājumos.

Straujuma KNAB priekšniekam no šodienas līdz 3.augustam piešķīrusi atvaļinājumu. Kā liecina «Latvijas Vēstnesī» publicētā informācija, premjerministre atvaļinājuma laikā par KNAB priekšnieka pienākumu izpildītāju iecēlusi otru KNAB priekšnieka vietnieci Ilzi Jurču.

Komentāri (74)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu