Koļesņičenko pametis «Skonto» prezidenta amatu (3)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Vladimirs Koļesņičenko atkāpies no Latvijas futbola «SMScredit.lv» virslīgas līdervienības «Skonto» prezidenta amata, paziņojot par to savā mikroblogošanas vietnē «Twitter».

«No šodienas es vairs neesmu «Skonto» prezidents,» viņš raksta. «Sīkāka informācija sekos. Paldies visiem par darbu. Paldies!»

Par atkāpšanās iemeslu kalpojusi Koļesņičenko nevēlēšanās sadarboties ar jaunajiem kluba īpašniekiem.

Pašlaik lielākā daļa kluba akciju teju vienādās daļās pieder Krievijas pilsoņiem Dmitrijam Balalikinam, Andrejam Rožkovam un Andrejam Popovam.

Bijušais Latvijas izlases spēlētājs Koļesņičenko «Skonto» kluba prezidenta amatā darbojās kopš 2012.gada sākuma, kad amatā nomainīja komandas dibinātāju Gunti Indriksonu, jo saskaņā ar jaunajiem Latvijas Futbola federācijas (LFF) statūtiem Indriksons kā LFF prezidents vairs nedrīkstēja vienlaikus pildīt arī «Skonto» kluba prezidenta pienākumus.

«Skonto» futbola klubs tika dibināts 1993.gadā, bet Indriksonam tas piederēja līdz 2010.gada septembrim, kad kluba kontrolpaketi iegādājās uzņēmējs Bislans Abdulmuslimovs. Nākamā gada martā kluba kontrolpakete nonāca Kiprā reģistrētās kompānijas «Tremova Ltd.» īpašumā, kuras pārstāvis Latvijā ir Igors Zaicevs.

Noprotams, ka Zaicevs turpmāk apvienos pienākumus arī kā «Skonto» kluba prezidents.

«Skonto» klubs jau ilgāku laiku cīnās ar finansiālām problēmām. Pagājušajā nedēļā komanda nedevās laukumā Liepājā paredzētajā mačā ar vietējo FK «Liepāja».

Neizmaksāto algu dēļ komandu nesen pameta viens no līderiem aizsargs Sergejs Kožans, vēsta aģentūra LETA.

Latvijas čempionāta kopvērtējumā «Skonto» pēc aizvadītām 20 spēļu kārtām ar nopelnītiem 46 punktiem atrodas turnīra līderpozīcijā.

Tikmēr pirmdien uz dublieru čempionāta maču «Skonto» komanda, kurai bija paredzēts duelis pret Jūrmalas «Spartaks» dublieriem, nemaz neieradās. Kā informē LFF, pašlaik tiek noskaidroti «Skonto» neierašanās iemesli un situācija tiks izskatīta LFF Disciplinārlietu komisijas nākamajā sēdē otrdien.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu