Krustpilī ugunsgrēkā kūtī sadegušas divas cūkas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GATIS DIEZIŅŠ / LETA

Aizvadītajās brīvdienas ugunsdzēsējiem nācies dzēst vairākus lielus ugunsgrēkus, tostarp Krustpils novadā degusi kūts, kurā gājušas bojā divas cūkas, TVNET informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Platības ziņā lieli ugunsgrēki tika dzēsti gan sestdien, gan svētdien. Sestdien plkst.12.17 VUGD saņēma izsaukumu uz Vaivariņu ielu Salaspilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies kādā ēkā. Ierodoties notikuma vietā, ar atklātu liesmu dega 1,5 stāvu mājas jumts 90 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 14.22.

Naktī plkst.1.41 tika saņemts izsaukums uz Olaines novada Olaines pagastu, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka 150 kvadrātmetru platībā deg vienstāva dzīvojamā māja un tai iebrucis jumts. Plkst. 5.37 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst.2.33 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Krustpils novada Vīpes pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies kūtī. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka pilnā platībā deg vienstāva akmens mūra kūts ēka un tajā esošie siena ruļļi. Kopējā degšanas platība bija 70 kvadrātmetru un ugunsgrēkā sadega divas cūkas. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 7.22.

Svētdien plkst. 16.05 VUGD saņēma izsaukumu uz Pāvilostas novada Vērgales pagastu, kur dega neapsaimniekota 1,5 stāvu ēka. Ierodoties notikuma vietā, ar atklātu liesmu dega ēkas jumts 100 m2 platībā. Plkst. 19.59 ugunsgrēks tika likvidēts.

Brīvdienās ugunsdzēsēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, siens, sausā zāle, elektrības vadi, koks, elektrolīnijas sadales automāts, siltumizolācija, kūdra, elektrības skaitītājs, mēbeles, ēkas starpsiena, vieglā automašīna, pirts, divas dārza mājas, neapsaimniekota ēka, šķūnis un četros gadījumos arī bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Tāpat glābēji sniedza palīdzību arī nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem – Babītes novada Babītes pagastā piemājas dīķī notverts ūdrs, kas apdraudēja cilvēkus un mājas dzīvniekus. Ugunsdzēsēji ūdru palaida brīvībā Babītes upes ietekā. Brocēnu novada Cieceres pagastā kaķis tika atbrīvots no automašīnas motortelpas, Rēzeknē un Rīgā atbrīvoti putni, kas bija iesprūduši ēku ventilācija šahtā, savukārt Rīgā izcelts pagrabā iekritis kaķis un atbrīvots aiz vannas iestrēdzis kaķis.

Kopumā laika posmā no 25.jūlija plkst.6.30 līdz 27.jūlija plkst.6.30 VUGD saņēmis 104 izsaukumus – 44 uz ugunsgrēku dzēšanu un 39 uz glābšanas darbu veikšanu, savukārt 19 no izsaukumiem bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu