Astoņgadīgais Linards Lazdāns PK izcīņas finālmačā izveda vācu zvaigzni Klozi (40)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Astoņus gadus vecais Linards Lazdāns, kurš uzvarēja atrās ēdināšanas ēstuvju ķēdes «McDonald's» akcijā «Ieved stadionā zvaigzni!», svētdien Pasaules kausa finālmačā futbolā aiz rokas laukumā ieveda Vācijas valstsvienības uzbrucēju Miroslavu Klozi.

Zīmīgi, ka, izvedot laukumā Klozi, ir piepildījies Linarda sapnis, jo pirms tam viņš izteica vēlmi pavadīt uz svarīgo spēli tieši šo futbolistu vai arī argentīniešu zvaigzni Lionelu Mesi.

Lazdāns ir vienīgais bērns no Baltijas valstīm, kurš ieguvis iespēju piedalīties Pasaules kausa finālspēlē. Kopā ar viņu futbolistus laukumā pavadīs bērni no Brazīlijas, Austrijas, Krievijas, Lielbritānijas, Somijas, Šveices, Vācijas, Zviedrijas, Marokas, Kanādas, ASV, Ķīnas, Taizemes, Jaunzēlandes, Austrālijas, Indonēzijas, Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Kataras, Kostarikas, Peru un Panamas.

Kampaņas ietvaros uz Riodežaneiro devās arī bērni no Lietuvas un Igaunijas. Viņi piedalījās pusfināla spēlē starp Argentīnas un Nīderlandes valstsvienībām.

Atlases sacensības šajā akcijā norisinājās divos posmos. Pirmajā posmā mazie dalībnieki sacentās savā vecuma grupā un izpildīja piecus dažādus uzdevumus, no kuriem vairāki bija jāveic arī kopā ar pieaugušo. Uzdevumos tika pārbaudītas fiziskās futbola prasmes, zināšanas par futbolu un atjautība. Viens dalībnieks ar visaugstāko rezultātu no katras vecuma grupas sacentās finālā.

Mazajiem dalībniekiem bija jāapliecina precizitāte piespēlēs, jāveic skrējiens apkārt konusiem un jāpārbauda veiklība vārtu gūšanā, kā arī jāatpazīst pasaules futbola zvaigznes un jāparāda zināšanas, aizpildot krustvārdu mīklu. Uzdevumus vērtēja un uzraudzīja profesionāli futbola treneri pēc īpaši izstrādātas punktu sistēmas.

Komentāri (40)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu