Baltijas valstīm pasniegs pirmo Pasaules koru Miera balvu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Novērtējot Baltijas kordziedāšanas tradīcijas, Latvijai, Igaunijai un Lietuvai šovakar Pasaules koru olimpiādes Lielkoncertā Mežaparkā tiks pasniegta pirmā Pasaules koru Miera balva, aģentūru LETA informēja «Pasaules koru olimpiādes 2014» sabiedrisko attiecību vadītāja Ilze Salna.

«Trīs Baltijas valstīm kordziedāšana vienmēr ir bijis veids, kā apliecināt savu nacionālo identitāti un brīvību,» teikts balvas mākslinieciskās komitejas paziņojumā.

Olimpiādes rīkotāju, Vācijas kultūras organizācijas «Interkultur» prezidents Ginters Tīčs uzsver, ka «kopš Pasaules koru olimpiādes pirmsākumiem tās mērķis ir bijis veicināt mieru un sapratni starp pasaules tautām, tāpēc Pasaules koru padomes lēmums par pirmās Pasaules koru Miera balvas piešķiršanu trim Baltijas valstīm ir dziļi simbolisks apliecinājums pasaules koru nozares cieņai pret kordziedāšanas tradīcijām Baltijā».

Pasaules koru Miera balvu izveidojusi «Interkultur», un to piešķir Pasaules koru padome, ko veido atzīti mūzikas eksperti no vairāk nekā 80 pasaules valstīm.

Miera balvu Mežaparkā Baltijas valstu kordziedātāju un diriģentu vārdā saņem divi pārstāvji no katras valsts - Latvijas kultūras ministre Dace Melbārde (NA) un Latvijas pārstāvis Pasaules koru padomē diriģents Romāns Vanags, Igaunijas vēstnieks Latvijā Mati Vārmans un Igaunijas pārstāvis Pasaules koru padomē Ārne Saluvērs, Lietuvas vēstnieks Latvijā Ričards Degutis un Lietuvas pārstāvis Pasaules koru padomē Vītauts Miškins.

Pasaules koru olimpiāde ir lielākais pasaules koru mūzikas festivāls, kas no 9.jūlija līdz 19. jūlijam Rīgā pulcēs piecu kontinentu 73 valstu 460 koru 27 000 dalībniekus. Tās mērķis ir apvienot korus draudzīgā sacensībā un apliecināt kopā dziedāšanas nozīmīgumu.

Desmit dienu laikā Rīgas koncertzālēs un parkos norisināsies konkursi 29 kategorijās, meistarklases un semināri, īpašie koncerti un koru sadraudzības koncerti, dalībnieku gājiens un daudzi citi pasākumi.

Pasaules koru olimpiādes tiek rīkotas kopš 2000.gada un notiek reizi divos gados. Pasaules koru olimpiādi Rīgā rīko nodibinājums «Rīga 2014» sadarbībā ar Vācijas kultūras organizāciju «Interkultur».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu