Veidojas lietus un negaisa mākoņi; pirmdien gaidāms saulaināks laiks (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Svētdienas pēcpusdienā Latvijā, galvenokārt valsts rietumu un centrālajā daļā, turpina veidoties lietus un negaisa mākoņi, vietām līst spēcīgi, taču pārsvarā īslaicīgi, liecina meteoroloģiskā radara dati.

Plašākie un stiprākie nokrišņi gaidāmi svētdienas vakarā. Vēl arī naktī uz pirmdienu vietām, galvenokārt valsts austrumu daļā, gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. Naktī pūtīs lēns vējš un dažviet veidosies migla, gaisa temperatūra pazemināsies līdz +12..+17 grādiem.

Pirmdien saule mīsies ar mākoņiem un tikai atsevišķās vietās - galvenokārt Kurzemē - gaidāms īslaicīgs lietus. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu vējš, kas Kurzemē brāzmās pastiprināsies līdz 12 metriem sekundē. Gaisa temperatūra pēcpusdienā būs +22..+27 grādi.

Rīgā vēl līdz vēlam svētdienas vakaram iespējams lietus, arī stipras pērkona lietusgāzes, bet pirmdien nokrišņi nav gaidāmi un diena būs lielākoties saulaina. Naktī, pūšot lēnam vējam, gaiss atdzisīs līdz +15..+16 grādiem; pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra pakāpsies līdz +26 grādiem, pūtīs mērens dienvidu vējš.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu