Van Gāls: Nīderlandei šis Pasaules kausa turnīrs bija veiksmīgs (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nīderlandes futbola izlasei šis Pasaules kausa finālturnīrs bija veiksmīgs, lai gan neizdevās tajā izcīnīt galveno balvu, uzskata komandas galvenais treneris Luiss van Gāls.

Nīderlande sestdien mačā par trešo vietu Pasaules kausa izcīņā ar 3:0 apspēlēja mājinieci Brazīliju.

Van Gāls neslēpa lepnumu par savas komandas sasniegto šajā turnīrā.

«Septiņu maču laikā guvām 15 vārtus, bet ielaidām tikai četrus. Turklāt divus no tiem zaudējām pēc 11 metru soda sitieniem, kas tika piešķirti negodīgi,» uzsvēra van Gāls. «Domāju, ka varam uz šo Pasaules kausu raudzīties kā veiksmīgu turnīru.»

«Vēl joprojām uzskatu, ka mačs par trešo vietu Pasaules kausā nav nepieciešams. Nav viegli trīs dienu laikā atjaunot komandu, taču domāju, ka mēs šoreiz bijām fantastiski. Mans sapnis bija kļūt par pasaules čempionu, un mēs to varējām paveikt. Aizvadījām manu pēdējo maču pie izlases stūres, kurā pirmo reizi ieguvām bronzas medaļu. Gribēju parādīt Nīderlandei, ka arī ar citādāku spēles stilu var gūt panākumus. Es dodu priekšroku savā spēlē izcelt komandas sastāva kvalitātes, un šajā turnīrā tas izdevās. Mēs nekļuvām par čempioniem, taču bijām tam tuvu,» atzina van Gāls.

Kā zināms, šī bija 62 gadus vecā speciālista pēdējā spēle pie Nīderlandes valstsvienības stūres, bet jaunajā sezonā viņš jau vadīs Anglijas klubu Mančestras «United».

«Manā sirdī vienmēr būs vieta šiem 23 izlases spēlētājiem. Mani futbolisti bija lieliski. Es ceru, ka arī Mančestras «United» spēlētāji būs līdzīgi šai vienībai,» piebilda van Gāls.

Tikmēr Brazīlijas izlases galvenais treneris Luišs Felipe Skolari, atzina, ka turnīra sākumu viņa vadītā komanda aizvadīja labāk nekā tā izskaņu.

«Turnīra noslēgumā nebijām tik labi kā sākumā, taču mums tik un tā jāuzslavē izlases futbolisti. Mačs pret Nīderlandi bija ļoti līdzvērtīgs, taču ātri ielaidām pirmos vārtus, kas pretiniekiem ļāva atraisīties,» sacīja Skolari. «Komanda nespēlēja slikti un nebija pelnījusi zaudēt ar 0:3. Nākamais uzdevums ir radīt krietni labāku komandu 2018.gada Pasaules kausam, kas risināsies Krievijā.»

«Raugos no pozitīvās puses - pēc tam, kad 2002.gada Pasaules kausā kļuvām par čempioniem, šī ir pirmā reize, kad izlase iekļuvusi turnīra labāko četru komandu pulkā,» teica speciālists.

Skolari atzina, ka negrasās pats pamest Brazīlijas valstsvienības galvenā trenera amatu - tas jālemj vietējai federācijai. «Grasos iesniegt ziņojumu par šo turnīru un atstāšu to analizēšanai.»

Brazīlijā notiekošā Pasaules kausa izcīņa noslēgsies svētdien, kad finālmaču plkst.22 pēc Latvijas laika aizvadīs Vācijas un Argentīnas valstsvienības.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu