Sirmajam pieticīgs sniegums Dimanta līgas sacensībās (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ēriks Gailis

Latviešu šķēpmetējs Zigismunds Sirmais, nodemonstrējot pieticīgu sniegumu, sestdien ieņēma septīto vietu Dimanta līgas posmā Glāzgovā.

Latvietim tika ieskaitīti trīs no sešiem mēģinājumiem. Pirmajā metienā viņš sasniedza rezultātu 75,96 metri, trešajā mēģinājumā rezultātu uzlaboja līdz 76,24 metru atzīmei, bet sestajā metienā raidīja šķēpu līdz 73,68 metru atzīmei.

Kopvērtējumā Sirmais apsteidza vienīgi norvēģi Andrēasu Tūrkildsenu, kurš neveica nevienu ieskaitītu metienu, savukārt uzvaru ar jaunu personisko rekordu - 86,99 metri - izcīnīja Tomass Rēlers no Vācijas.

Pirms tam šomēnes Sirmais ar rezultātu 77,99 metri ieņēma astoto vietu Dimanta līgas posmā Parīzē.

Jūnija vidu Sirmais sacensībās Čehijā sasniedza jaunu personisko rekordu. Savu karjeras labāko rezultātu Sirmais sasniedza trešajā mēģinājumā, kas bija 86,61 metru tāls, kļūstot par visu laiku trešo labāko Latvijas šķēpmetēju.

Sasniegtais rezultāts ir labākais Latvijas sportistiem pēdējo trīs sezonu laikā. Valsts rekords kopš 2007.gada pieder Vadimam Vasiļevskim un ir 90,73 metri, bet no visu laiku otrā labākā Latvijas šķēpmetēja Aināra Kovala tagad Sirmais atpaliek vien par trim centimetriem.

Glāzgovā risinās Dimanta līgas devītais posms. Šosezon Dimanta līgas sacensības risināsies 14 posmu garumā, no kuriem pēdējais notiks septembrī Briselē.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu