Treimanis izcīna sesto vietu pasaules čempionāta individuālajā braucienā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Piektdien Beļģijas pilsētā Zolderā norisinājās pasaules čempionāta individuālā («time – trial») brauciena sacensības, kuru superfinālā elites vīru grupā zelta godalgu ieguva francūzis Joris Dodē, bet Latvijas sportists Edžus Treimanis uzrādīja sesto labāko rezultātu.

Pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā pietuvojies savai kulminācijai. Piektdien nedaudz lietainajos laika apstākļos Beļģijas pilsētas Zoldereas trasē visi pasaules labākie elites un junioru sportisti sacentās individuālajos, jeb «time – trial» braucienos. Zolderas trase pret sportistiem bija ļoti prasīga. Tajā netrūka nedz lielu lecienu, nedz arī mazāki šķēršļi, kuri bija jāizbrauc maksimāli precīzi, lai cerētu uz labu rezultātu. Mūsu valsti individuālajā braucienā pārstāvēja deviņi sportisti elites un junioru grupās.

No sākuma visi sportisti veica vienu apli, noskaidrojot rīt gaidāmo priekšbraucienu celiņu secību. Gan elites, gan arī junioru grupās attiecīgi 16 un 8 ātrāko laiku uzrādītāji pievakarē sacentās superfinālā, tādējādi sadalot pirmos medaļu komplektus šajā čempionātā

Elites vīru grupas kvalifikācijā, kurā sacentās kopumā 91 sportists no Latvijas braucējiem vislabāko rezultātu uzrādīja Edžus Treimanis. 27 gadus vecais valmierietis ievērojami savas pozīcijas uzlabojot pēdējā taisnē, finišā uzrādot septīto ātrāko laiku un nopelnot vietu superfinālistu pulkā. Labāko 16 skaitā iekļuva arī Māris Štrombergs.

Trenera Ivo Lakuča audzēknis, līdzīgi kā Treimanis, veiksmīgāk veica trases beigu daļu, kas ļāva kā pēdējam iekļūt superfinālā. Visātrāko laiku kvalifikācijā uzrādīja nīderlandietis Niks Kimmans, kuram sekoja Sems Viloubijs un Laims Filips. Labāko 30 skaitā tikmēr ierindojās Kristens Krīgers, kuram 23. vieta, bet Rihards Veide bija 30.

Superfinālā Māris Štrombergs startēja pirmais un uzrādīja rezultātu – 32,84 sekundes. Turpinājumā liela daļa superfinālistu spēja uzlabot Māra rezultātu. Noslēgumā mūsu sportistam uzrādītais laiks deva 13. vietu. Edžus Treimanis startēja kā desmitais. Valmierietis veica lielisku braucienu un pārspēja arī jau ilgāku laiku līdera godā esošo nīderlandieti Raimondu Van Den Biezienu.

Pēc Kolumbija braucēja, kurš latvieti nepārspēja, startēja Francijas līderis Joris Dodē (Joris Daudet). Viņam izdevās apsteigt Treimani un kļūt par līderi. Lai arī kā francūža laiku necentās apsteigt – Sems Viloubijs, Laims Filips, Niks Kimmans un Konors Fīlds – nevienam tas neizdevās. Zelta medaļa Dodē (Daudet), sudrabs tika jaunajam Kimmanam, bet bronza Fīldam. Edžus Treimanis tikmēr noslēdza labāko sešinieku, kas jāvērtē kā ļoti labs panākums.

Junioru vīru grupā 69 sportistu konkurencē Latvijas izlases sportists Helvijs Babris uzrādīja 27. rezultātu, trasi veicot 34,519 sekundēs. Sieviešu elites konkurencē Sandrai Aleksejevai 21. pozīcija. Mūsu sportiste par 2,9 sekundēm piekāpās kvalifikācijas brauciena uzvarētājai Marianai Pajonai. Tikmēr meiteņu junioru konkurencē Leldei Šumai 20. vieta.

Sestdien visas dienas garumā elites un junioru grupām notiks priekšbraucieni, pēc kuriem sekos izšķirošās cīņas izslēgšanas braucienos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu