Krievija nedēļas laikā varētu pagarināt patvēruma termiņu Snoudenam (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas varasiestādes nedēļas laikā varētu pagarināt bijušajam ASV izlūkdienestu līdzstrādniekam Edvardam Snoudenam piešķirtā patvēruma termiņu, piektdien pavēstīja augsta Krievijas migrācijas dienesta amatpersona.

«Snoudena dzīvība joprojām ir briesmās, tāpēc Federālajam Migrācijas dienestam ir pamats pagarināt viņa statusu,» sacīja dienesta sabiedriskās padomes priekšsēdētājs Vladimirs Volohs. «Šis jautājums tiks atrisināts nedēļas laikā.»

Snoudens oficiāli lūdzis Krieviju pagarināt viņam piešķirtā patvēruma termiņu, kas beidzas 31.jūlijā, trešdien paziņoja Snoudena advokāts Anatolijs Kučerena.

«Mēs jau esam iesnieguši dokumentus, lai pagarinātu viņa uzturēšanos Krievijā,» paziņoja advokāts, bet neatklāja, uz cik ilgu laiku Snoudens vēlas pagarināt patvēruma termiņu un vai vēlas kļūt par Krievijas pilsoni.

Snoudens pašreiz atrodas Krievijā, kas viņam pērn 1.augustā piešķīra patvērumu uz gadu.

ASV izsludinājušas meklēšanā Snoudenu par slepenu dokumentu publiskošanu.

No Snoudena atklātībai nodotajiem materiāliem kļuvis zināms, ka ASV izlūkdienests nodarbojies ar politisko un rūpniecisko izspiegošanu iepriekš nepieredzētos apmēros un dienestu izmantotās metodes pārkāpušas personas tiesības uz privātās dzīves neaizskaramību.

ASV varasiestādes Snoudenam izvirzījušas apsūdzības spiegošanā un citos noziegumos un anulējušas viņa pasi, līdz ar to viņa ceļošanas iespējas ir ierobežotas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu