Festivālā «Saulkrasti Jazz 2015» Dāvis Jurka, Jolanta Gulbe-Paškeviča un kamerūniete Karole Bakoto

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Festivālā «Saulkrasti Jazz 2015» šovakar plkst.19 uzstāsies saksofonists Dāvis Jurka ar savu programmu «Strings Attached», Jolanta Gulbe-Paškeviča ar programmu «Fly Love», kā arī mūziķe no Kamerūnas - Karole Bakoto.

Kā informēja festivāla organizatori, plkst.15 Saules laukumā notiks Olgas Pīrāgs vokālās studijas un džeza trio bezmaksas koncerts.

Jurkas programmā skanēs paša saksofonista un kvarteta dalībnieka, pianista Ritvara Garozas, oriģinālmūzika, kas komponēta un aranžēta speciāli džeza kvartetam un stīgu grupai. Kā norādījis Jurka, tas ir ilgi lolots un rūpīgi gatavots projekts, kas jau izskanējis koncertā Rīgas Stradiņa universitātes aulā.

Starptautiskā Gulbes-Paškevičas un saksofonista Denisa Paškeviča grupa savā koncertā prezentēs dziedātājas jauno albumu «Fly Love». Dziedātāja skaidroja, ka šajā albumā skan dziesmas piecās valodās un tā ierakstā piedalījies puertorikāņu izcelsmes ģitārists «Neff Irizarry II», amerikāņu basģitārists un dziedātājs Džeimss Verts, igauņu bundzinieks un komponists Tomass Ruls, kā arī džeza pianists Madars Kalniņš. Šie mākslinieki piedalīsies arī koncertā.

Džeza un Āfrikas mūzikas mantojums ir mākslinieces Karoles Bakoto dzīvesveids, bet skatuve ir viņas maģiskais Visums, kur ar klausītājiem tiek dalīta neaprakstāma laimes sajūta, norādījuši festivāla organizatori. Āfrikā viņas vārds bieži tiekot minēts līdzās Ričardam Bonam, jo īpaši kopš iznācis viņas albums «Mbombo».

Jau ziņots, ka, veidojot festivālu «Saulkrasti Jazz», festivāla organizatori centušies saglabāt augstu muzikālo līmeni, preses konferencē par festivālu stāstīja tā direktors Raimonds Kalniņš.

Festivālā «Saulkrasti Jazz» 14 koncertos piedalās 25 mākslinieciskās vienības. Festivāla mākslinieciskais direktors Tālis Gžibovskis starp mūziķiem izcēlis grupu «The Syndicate», kuras uzstāšanās būs «brīnišķīga dāvana visiem». Šī grupa radās pēc tam, kad mūžībā aizgāja viens no ietekmīgākajiem džeza mūziķiem Džo Zavinuls, kurš kopā ar grupu «The Zawinul Syndicate» koncertēja divus gadu desmitus, no 1998. līdz 2007.gadam. Grupas mūziķi pēc Zavinula nāves turpināja uzstāties kopā kā «The Syndicate», saglabājot dzīvu sava skolotāja radīto muzikālo mantojumu. Grupa festivālā uzstāsies tā pēdējā dienā, 25.jūlijā.

Šogad festivāls sācis sadarbību ar «Miami Beach Jazz Festival», radot iespēju Latvijas klausītājiem novērtēt Maiami džeza kvartetu, kas Saulkrastos uzstājās 21.jūlijā. Kā stāstīja festivāla direktors, šo sadarbību plānots attīstīt, abiem festivāliem apmainoties gan ar meistarklašu dalībniekiem, gan mūziķiem.

Kā ziņots, festivāls «Saulkrasti Jazz 2015» notiks līdz rītdienai, 25.jūlijam.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu