Festivālu ceļvedis: KLANG!, džezs, etno, klasika un Fono

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šīs brīvdienas ir bagātas ar daudziem un dažādiem festivāliem - apkopojām piecus festivālus, kurp vērts doties!

 

Rokfestivāls «Klang!»

24.-25. jūlijā Ķekavas pagasta Klaņģu kalnā uz «SWH Rock» un «Jägermeister» skatuvēm uzstāsies gan pašmāju populārākie mūziķi, gan viesi no ārvalstīm.

Spilgtākie priekšnesumi sagaidāmi no «Soundarcade», «SIA Radikal», «Sanctimony», «TESA», «Omerta», «Pienvedēja Piedzīvojumiem», «Dzelzs Vilka», «Astra The 22s» un citām pašmāju rokgrupām, savukārt no ārvalstu viesiem noteikti izcelsies apvienības «Neonfly» (Anglija) un «Liveevil» (Čehija). Pirmās dienas vakarā «Jägermeister» teltī ballīti iegriezīs UFO Grupa un DJ Uldis Rudaks, savukārt otrajā naktī par vislabāko rokenrola atmosfēru rūpēsies apvienība «Mary Jane» un kolorītais DJ Pa$aka.

Organizatori šogad sarūpējuši vairākus patīkamus pārsteigumus festivāla apmeklētājiem, no kuriem, iespējams, svarīgākais ir «Valmiermuižas alus» darītavas speciāli brūvētais «KLANG!» alus. Festivāls būs vienīgā vieta, kur jauno dzērienu varēs baudīt arī nefiltrētā veidā kopā ar Vecrīgas bāra «Garāža» gatavotajiem ēdieniem. Šogad krietni plašāka vieta atvēlēta gan telšu pilsētiņai, gan autostāvvietai, kā arī būs atsevišķi nodalītas riteņu un motociklu novietnes.

Festivāls šogad iedibināja arī jaunu tradīciju un pasniedza pirmo «KLANG PAZEMES BALVU» par pašaizliedzīgu ieguldījumu Latvijas alternatīvās kultūras veidošanā, rokmūzikas skatuves kopšanā un attīstības veicināšanā. Simbolizējot balvas ideju un saukli «Sanāk tiem, kuri rok!», metāla lāpstu saņēma viens no pašmāju alternatīvās kultūras («pazemes») karognesējiem Raimonds Lagimovs jeb Dambis («Inokentijs Mārpls»). Balvas ieguvēju nosaka publiskais balsojums festivāla mājaslapā.

Organizatori atgādina, ka vēl tikai līdz 23.jūlijam iepriekšpārdošanā par draudzīgajām cenām iespējams iegādāties gan vienas dienas, gan divu dienu, kā arī grupu biļetes uz festivālu. Iepriekšpārdošanā pieejamas arī biļetes uz autobusu, kurš festivāla dienā kursēs no Rīgas (Strēlnieku piemineklis) uz festivāla norises vietu Ķekavas pagasta Klaņģu kalnā. Autobusu kustības saraksts 24.jūlijā: 17:00; 19:00; 21:00. Būs pieejams transports arī 26.jūlijā no Klaņģu kalna atpakaļ uz Rīgu plkst. 10:00 un 12:00.

 
Foto: Publicitātes foto

6. starptautiskais Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāls

Salacgrīvā sāksies VI starptautiskais klasiskās mūzikas festivāls. Šā festivāla organizētājs ir Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāla fonds, kura dibinātājs ir festivāla dibinātājs, idejas autors, Virtuozi Moskvi un Mocart Kvartet pirmā vijole, izcilais krievu vijolnieks un pedagogs Aleksejs Lundins.

Turpinot iesāktās tradīcijas, arī sestajā klasiskās mūzikas festivālā piedalīsies izcili mūziķi no Krievijas, Itālijas, Spānijas, Austrijas, Vācijas un Latvijas.

Festivāla laikā no 24.jūlija līdz 2.augustam labākajiem Latvijas mūzikas skolu audzēkņiem būs iespēja apgūt mūzikas meistarības noslēpumus meistarklasēs pie izciliem pedagogiem - vijolniekiem - Alekseja Lundina (Krievija), Annas Kandinskajas (Austrija), Evas Binderes (Latvija), klavieres - Vsevoloda Dvorkina (Itālija) un Mariannas Aivazovas Livafinau (Spānija), flautas spēli pie Ilonas Meijas (Latvija), akordeonu pie Ņikitas Vlasova (Krievija), alta spēli pie Erik Wenbo Hu (Vācija), saksofonu pie Kārļa Vanaga (Latvija), čellu pie Ivara Bezprozvanova (Latvija), Kristīnas Blaumanes (Latvija).

Festivāla atklāšanas koncertā 24.jūlijā uzstāsies Arama Hačaturjana trio no Armēnijas un koncerta viesis Maksims Novikovs, latviešu mūziķi Kaspars Zemītis ar programmu Karstās stīgas, izcilais ukraiņu pianists Aleksandrs Romanovskis, vijolnieks Aleksejs Lundins, ērģelnieces Larisa Bulava un Jevgeņija Krivickaja, Jakovs Kacneļsons, orķestris Sinfonietta Rīga un diriģents Feliks Korobovs, japāņu pianiste Shoi Okui un trompetists Kirils Soldatovs, Kristīna Blaumane, Anna Kandinskaja, Ņikita Vlasovs, Ilona Meija, Vsevolods Dvorkins, Marianna Aivazova Livatfinau, Kārlis Vanags, Ivars Bezprozvanovs, Eva Bindere. Festivāla laikā notiks klasiskās mūzikas koncerti Salacgrīvā, Ainažos un Liepupē, mūzika skanēs baznīcās, kultūras namos un brīvā dabā.

Galā jeb festivāla noslēguma koncerts Pastaiga Itālijā notiks Kapteiņu ostā uz ūdenī peldošās skatuves 2.augustā ar festivāla patrona Alekseja Lundina vokālistes Natālijas Petrožickajas, trompetista Kirila Soldatova, pianistu Aleksandra Romanovska, Antoņinas Kadobnovas un Shoi Okui un meistarklašu pedagogu uzstāšanos.

Biļetes uz festivāla koncertiem varēs iegādāties Biļešu paradīzes kasēs, Salacgrīvas Tūrisma informācijas centrā un Salacgrīvas kultūras namā.

Klasiskās mūzikas festivāls ir kļuvis par jauku ikgadēju tradīciju, kura pulcē Salacgrīvā izcilas Eiropas, Krievijas un Latvijas klasiskās mūzikas zvaigznes.

 
Foto: Publicitātes foto

«Fono Cēsis» 2015

Šajā nedēļas nogalē, 24.jūlijā un 25.jūlijā, Cēsu pils parkā norisināsies lielkoncerts «Fono Cēsis», kas divu dienu laikā uz skatuves pulcēs 13 grupas, starp kurām būs «Skyforger», «Pērkons», «Pienvedēja piedzīvojumi» un daudzas citas.

Kā informēja Jānis Sildniks, koncerts sāksies piektdien, 24. jūlijā, kad plkst. 19 to atklās grupa «Momend». Starp pirmās dienas māksliniekiem ir izziņoti «Skyforger», «Pienvedēja piedzīvojumi», «Laime pilnīga», kā arī dīdžejs Egons Reiters.

Sestdien, sākot ar plkst. 16, uz «Fono Cēsis» skatuves ir sagaidāmas tādas grupas kā «Pērkons», «Roberts Gobziņš un Resnie putni», «Aurora», «Oranžās brīvdienas», «Dzelzs vilka Jauno Jāņu orķestris», «All Day Long», «Četri» un «Doni Tondo» - svaigi dibinātais instrumentālā roka trio, kas tieši šajā dienā aizvadīs savu debijas koncertu.

Līdz agram rītam par noslēguma dejām sestdien gādās dīdžejs Toms Grēviņš. Tāpat abas dienas par nerimstošu ballīti starp grupu koncertiem gādās DJ z:le.

«Fono Cēsis» mērķis ir kļūt par jaunu vasaras tradīciju, aizstājot to tukšumu, ko atstāja kādreizējais festivāls «Fonofest».

«Pēc «Fonofest» atcelšanas bija skaidrs, ka būs grūti nosēdēt mierā. Radās doma par lielkoncertu, kas norisinātos Cēsu svētku laikā. Aizvadītajā gadā sadarbībā ar Cēsu domi sev pierādījām, ka šis koncepts var būt gana grandiozs, tāpēc ar nepacietību jau domājam par šo un nākamajiem gadiem,» atklājis organizators Lauris Sildniks.

Ballīte paralēli norisināsies arī «Fonokluba» telpās, kur par muzikālo noformējumu pirmajā dienā gādās DJ Artis Volfs, bet otrajā - apvienība «Two», kuru veido «Funky Breakout» dīdžeji DUB:Ra un PM2TheAM.

 
Foto: Publicitātes foto

Cēsīs notiks etno-eko festivāls «Sviests»

Sestdien, 25.jūlijā, no plkst. 10 līdz 19 Cēsu pils dārzā jau trešo gadu norisināsies etno-eko festivāls «Sviests», informēja Daina Zalāne.

Festivāla laikā izdevniecība «Lauska» laidīs klajā nu jau sesto etnomūzikas izlasi SVIESTS, kuru ieskandinās tā dalībnieki «Dārdi» un «Zari» no Latvijas, kā arī «Austrumkalns» no Anglijas, savukārt no Norvēģijas ieradīsies dejotāja un dziedātāja Elīna Kovena (Elin Kåven), kura pārstāv arktisko folk-popu un tiek uzskatīta par arktisko feju. Būs iespējams arī noklausīties iepriekšējā nedēļā radošajās darbnīcās dalībnieku apgūtās iemaņas dūdu spēlē Māra Jēkabsona vadībā un sāmu joikošanā dziedātāja Niko Valkepē (Niko Mihkal Valkeapää) vadībā.

Visas dienas garumā jau no plkst. 10.00 visā pils dārza teritorijā rosīsies amatnieki un mākslinieki.

Paralēli amatnieku tirdziņam tradicionālās kultūras iniciatīvu centrs «KasTe» piedāvās dažādas kaktu nodarbības - koka kaktā grebs kokles un citus priekšmetus, tekstila kaktā tiks austs lupatdeķis un veidota lupatlellle «Sviestiņš», kā arī viesosies brīvģērbu meistardarbnīca «Kūsiņš». Malēju kaktā studija «Piine» ar sietspiedi apdrukās T-kreklus un citus priekšmetus. Ēdamkaktā būs iespējams nobaudīt ko sviestainu.

Mākslinieku grupa «Mālnieki» uzstāsies ar performanci SviestsArMaizi, bet visas dienas garumā būs redzami ielas mākslinieku priekšnesumi.

Ieeja uz dienas pasākumiem ir brīva.

Paralēli Mākslas telpā MALA, Lielajā skolas ielā 4, Cēsīs ir apskatāma Brigitas Strodas izstāde «Kronis visiem», kurā katram iespējams pašam kronēties.

 
Foto: Publicitātes foto

Saulkrastu džeza festivāls

Kā ik gadu, arī šovasar Saulkrasti kļūs par vienu no karstākajiem džeza mūzikas cienītāju salidojumu punktiem Latvijā.

Līdz 25.jūlijam Saulkrastos, atpūtas kompleksā «Minhauzena Unda», jūs gaida XVIII starptautiskais Saulkrastu džeza festivāls, kuru atbalsta arī Meridian Trade Bank.

Pasākumā piedalīsies džeza mūzikas mākslinieki no vairāk nekā 10 dažādām pasaules valstīm - Latvijas, Kipras, ASV, Krievijas, Kamerūnas, Brazīlijas, Izraēlas, Ungārijas, Nīderlandes, Puertoriko. Kā galveno festivāla viesi šogad var minēt The Syndicate. Saulkrastu džeza festivāls nedēļas garumā piedāvās džeza mūzikas koncertus jebkurai gaumei un noskaņai.

Piektdiena — 24. jūlijs

Saules laukums 15.00 (Bezmaksas koncerts)

  • Olgas Pīrāgs vokālā studija un džeza trio

Minhauzena Unda 19.00

  • Dāvis Jurka «Strings Attached» (Latvija)
  • Jolanta Gulbe Paškeviča «Fly Love» (Latvija, Zviedrija)
  • Carole Bakotto (Kamerūna)
  • Jam Session *

Sestdiena — 25. jūlijs

Minhauzena Unda 12.00 (Bezmaksas koncerts)

  • Meistarklašu nometnes dalībnieku koncerts

Minhauzena Unda 19.00

  • Shalosh (Izraēla)
  • The Syndicate (Austrija, Francija, Brazīlija, Ukraina, Indija)

* Jam Session notiks vai nenotiks atkarībā no tā, cikos mūziķi beigs spēlēt savas programmas

Bērniem līdz 12 gadu vecumam ieeja pasākumā bez maksas

 
Foto: Publicitātes foto

Jūrmalas festivāls

Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē līdz 26. jūlijam norisināsies pirmais Jūrmalas festivāls, kurā tiks apvienoti visdažādākie mākslas žanri - opera, balets, teātris, muzikālā teātra spilgtākie opusi un brīvdabas džeza koncerti. Kā informē Dzintaru koncertzāles sabiedrisko attiecību vadītāja Dace Ankipāne, festivālā uzstāsies Latvijā un ārzemēs pazīstami mākslinieki, turklāt speciāli pasākumam tiek veidots Jūrmalas festivāla orķestris, kura sastāvā muzicēs labākie Latvijas mūziķi.

Kā ziņots, Dzintaru koncertzālē no 20.jūlija līdz 26.jūlijam norisināsies pirmais Jūrmalas festivāls, kurā tiks apvienoti visdažādākie mākslas žanri - opera, balets, teātris, muzikālā teātra spilgtākie opusi un brīvdabas džeza koncerti.Festivāla programmā dalībnieku vidū būs Krievijas aktieris Konstantīns Raikins, opermūzikas projekta «XXI gadsimta tenori» mākslinieki, Itālijas «Teatro di Milano» baleta trupa uzvedumā «Viva Verdi», kā arī viens no labākajiem Gruzijas bigbendiem «Tbilisi Big Band».

Ar Brodvejas mūziklu zelta izlases pazīstamākajām ārijām un dziesmām īpašā koncertā uzstāsies mūziklu zvaigznes no Lielbritānijas - Debora Majers un Andrians der Gregorjans. Savukārt Latvijas radio bigbends uzstāsies kopā ar vairāku «Grammy» balvu ieguvēju, ASV džeza dziedātāju Daienu Šūru. Daļa programmas būs veltīta izcilajam blūzmenim BB Kingam, kurš šā gada maijā aizgāja mūžībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu