Nordšleifē uz Lexus motora cepta liellopa fileja

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Virsraksts noteikti ne vienam vien virtuves pavēlniekam lika saraukt uzacis, tomēr tas precīzi raksturo Lexus Vācijas struktūrvienības noorganizēto pavāršovu Nirburgringas Nordšleifē, kur maija vidū norisinājās ikgadējās 24 stundu izturības sacensības.

Lexus neatklāj, vai pavāršovs tika rīkots pirms sacensībām vai arī tad, kad tās jau bija noslēgušās. Taču tam laikam pat nav nozīmes, jo galvenais ir rezultāts, ko pēcāk galdā lika akcijai pieaicinātais pavārs Mario Kotaska.

Uzdevums viņam nebija viegls - nepastāvīgos apstākļos pagatavot gardu liellopa fileju ar piedevām. Tās viņš varēja izvēlēties un sagatavot pats, turpretī cepeškrāsni nodrošināja Lexus Racing komanda un tas bija sacīkšu Lexus IS F CCS-R ar 430 zirgspēku V8 motoru.

Kad gaļa bija sagatavota, pavārs to ietina alumīnija folijā un ar vadu savilcējiem piestiprināja Lexus motoram. Pati cepšana norisinājās 25,4 kilometrus garās 24h sacensību trases līkločos, kur braucoša sacīkšu auto motors uzsilst līdz apmēram 80 grādiem pēc Celsija.

Foto: Publicitātes foto

Pēc trim «garās» Nordšleifes apļiem Lexus veica pitstopu, lai pavārs varētu folijā ietīto filejas rulli apgriezt otrādi un tam pievienot sparģeļus. Vēl divus apļus vēlāk Lexus IS F CCS-R atgriezās boksos uz palikšanu ar motora telpā garojošām gardām pusdienām - vidēji ceptu Nordšleifes fileju.

Jāpiezīmē, ka Lexus Racing mobilā cepeškrāsns sacensības pabeidza 59. pozīcijā. Sadzīves tehnikai tas nebūt nav slikts rezultāts, turklāt, pēc Lexus Deutschland vadītāja Ferija Franca teiktā, fileja esot bijusi teicama.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu