Sociālais projekts «Es zinu, tu to vari!» rosinās jauniešus pievērsties veselīgam dzīvesveidam (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET/Jurģis Baumanis

Lai rastu jauniešiem iespēju pēdējos divus vasaras mēnešus pavadīt fiziski aktīvi un aizstāt atkarību raisošu vielu lietošanu ar veselīgu dzīvesveidu, ceturtdien, 10.jūlijā, Grīziņkalnā tika atklāts sociālais projekts «Es zinu, tu to vari!».

Papildināta 6. rindkopa

Sociālo projektu atklāja Ministru prezidente Laimdota Straujuma, līdz ar viņu atklāšanas preses konferencē piedalījās Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs Renārs Putniņš, kampaņas idejas autors Raimonds Elbakjans (Ghetto Family), Latvijas ielu vingrošanas sporta biedrības valdes priekšsēdētājs Māris Slēziņš un portāla draugiem.lv runasvīrs Jānis Palkavnieks. Konferenci vadīja televīzijas un radio ētera personība Renārs Zeltiņš.

«Esmu pārliecināta, ka jaunie cilvēki, kuri šeit atrodas, kādreiz sniegs savu roku citiem, kam būs vajadzība,» pauž Latvijas Ministru prezidente. Viņasprāt, šādai sociālajai akcija ir liela nozīme, lai cīnītos pret narkotikām un par labu veselību mūsu jaunatnei.

Savukārt Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs norāda, ka cilvēks par savu veselību atbild pats. Veselības aprūpe un ārstēšana varot palīdzēt tikai 20% gadījumu. Tāpēc viņš aicina ikvienu aktīvi sportot un ievērot veselīgu dzīvesveidu.

Sociālā projekta autors atklāj, ka ideja par šo projektu neradās viegli. «Tā problēma, ko aktualizēja kampaņas «Stop drugs» un citas biedrības, kas iesaistījās un cīnījās, radās sajūta, ka mēs nemitīgi dzenamies pakaļ sekām. Bija absolūti skaidrs, ka kaut kas jādara,» stāsta Elbakjans. Viņš tic, ka ar šo kampaņu spēs cīnīties ar problēmu cēloņiem.

Sociālais projekts «Es zinu, tu to vari!» tapis, sadarbojoties valsts un nevalstiskajām organizācijām, lai cīnītos ar pēdējā gada laikā jauniešu vidū izplatīto jauno psihoaktīvo vielu jeb tā saukto spice lietošanu. Pēc jaunu tiesisko regulējumu ieviešanas narkotisko vielu pieejamība un lietošana ir samazinājusies, tomēr ir jāturpina jauniešu veselības veicināšana un jārada jauniešiem iespējas lietderīgi un mērķtiecīgi pavadīt brīvo laiku, īpaši vasaras mēnešos, ziņo sociālā projekta pārstāve Ieva Lorence.

Viņa norāda, ka no šodienas sāk darboties arī projekta platforma portālā draugiem.lv/tutovari, kurā interesentiem būs iespēja sekot līdzi un pieteikties kādam no 58 pasākumiem, kā arī uzrunāt un izaicināt savus draugus uz dažādām veselīga dzīvesveida aktivitātēm.

Preses konferencē sabiedrība tika iepazīstināta ar sociālā projekta «Es zinu, tu to vari!» manifestu. Tā mērķis ir sabiedrībai atgādināt par izvēli, kas pastāv jebkuram, un ka tikai sabiedrība kopumā spēj cīnīties ar narkotisko vielu lietošanas samazināšanu.

Lielākā daļa projekta «Es zinu, tu to vari!» pasākumu būs veltīti jauniešiem, atsevišķi pasākumi paredzēti arī ģimenēm kopā ar bērniem. Projekta mērķis ir iedvesmot jauniešus būt fiziski aktīviem un veidot izpratni, ka veselīgs un aktīvs dzīvesveids un atteikšanās no dažādu atkarības vielu lietošanas palīdz sasniegt nospraustos mērķus. Projekta ietvaros no jūlija līdz augustam notiks vairāk nekā 58 pasākumi visā Latvijā – ielu basketbola turnīri, ielu vingrošanas sacensības un citi ielu kultūras pasākumi, kā arī nometnes un ģimeņu sporta dienas. Par visām projekta aktivitātēm var uzzināt portāla draugiem.lv lapā «Es zinu, tu to vari!». Aktivitātes veidotas tā, lai tās būtu vienkāršas un viegli pieejamas ikvienam interesentam.

Projektu organizē «Ghetto Family» sadarbībā ar Latvijas Pauerliftinga federāciju, Latvijas ielu vingrošanas sporta biedrību, Latvijas Skautu un Gaidu centrālo organizāciju, Latvijas Mazpulkiem un Latvijas Tautas sporta asociāciju.

Projektu atbalsta Veselības ministrija un Slimību profilakses un kontroles centrs. Projekta stratēģiskais partneris Draugiem.lv, informē lieldraugi TVNET, JCDecaux un LTV.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu