Noraidīta apelācija par Suaresam piemēroto diskvalifikāciju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) ceturtdien noraidījusi Urugvajas puses iesniegto apelāciju par tās izlases uzbrukuma līderim Luisam Suaresam piemēroto četru mēnešu diskvalifikāciju.

Urugvajas valstsvienība pašlaik Brazīlijā notiekošā Pasaules kausa izcīņas D apakšgrupas mačā ar 1:0 pārspēja Itāliju, nodrošinot sev vietu astotdaļfinālā. Neilgi pirms gūtajiem vārtiem otrajā puslaikā Suaress, kā pēcāk bija redzams video atkārtojumos, iekoda plecā Itālijas valstsvienības aizsargam Džordžo Kjelīni, taču sodu no tiesneša par to nesaņēma. Tomēr vēlāk FIFA viņu uz četriem mēnešiem diskvalificēja no visām ar futbolu saistītām aktivitātēm, kā arī piesprieda deviņu maču diskvalifikāciju nacionālajā izlasē.

Pats Suaress vēlāk publiski izteica nožēlu par notikušo, kamēr Kjelīni izteicies, ka uzbrucējam piemērotais sods ir pārlieku bargs. Tāpat uz soda mēru ar neizpratni reaģējuši dažādi Urugvajas futbola un politiskās dzīves pārstāvji, kamēr starptautiski Suaresam piemērotais sods pārsvarā tiek vērtēts kā pelnīts.

Dalīti uzskati par notikušo nākuši arī no FIFA iekšienes, izskanot arī viedoklim, ka tās lēmums bijis sasteigts.

Lai arī FIFA Apelāciju komisija ir lēmusi par sliktu Urugvajas Futbola federācijas iesniegtajai apelācijai, pašam Suaresam ir tiesības šajā jautājumā vērsties Sporta Arbitrāžas tiesā (CAS).

Jāizceļ, ka Suaresam piemērotā diskvalifikācija neattiecas uz iespējamiem transfēru darījumiem. Kopš notikušā arvien plašāk tiek runāts, ka viņu no Anglijas kluba «Liverpool» cenšas pārpirkt Spānijas grands «Barcelona».

Kā zināms, šī nebija pirmā reize, kad Suaress iesaistījies līdzīgā incidentā. Jau 2010.gadā, spēlējot Nīderlandes vienībā Amsterdamas «Ajax», Suaress iekoda Eindhovenas PSV pussargam Otmanam Bakalam un diskvalifikācijas dēļ izlaida septiņas spēles. Savukārt pērn aprīlī «Liverpool» uzbrucējs iekoda Londonas «Chelsea» aizsargam serbam Broņislavam Ivanovičam, pēcāk saņemot desmit maču diskvalifikāciju.

Tāpat Suaress 2011.gadā saņēma ilgstošu diskvalifikāciju par francūža Patrisa Evrā rasistisku aizvainošanu.

Urugvajas valstsvienība ir izstājusies no Brazīlijā notiekošās Pasaules kausa izcīņas, jo astotdaļfināla mačā ar 0:2 piekāpās Kolumbijai, bet Suaress šo spēli diskvalifikācijas dēļ neaizvadīja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu