«Dirty Deal Audio» paspārnē izdots «Mr. Myster» EP (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pēteris Vīksna

Jūnijā Latvijas elektroniskās mūzikas bibliotēku papildinājis daudzsološais producents un multiinstrumentālists Matīss Runtulis jeb «Mr. Myster» (mister mister), kurš sadarbībā ar Latvijas elektroniskās mūzikas pārstāvniecību «Dirty Deal Audio» laidis klajā savu otro mazalbumu «Kolektiv Sub-konchez».

Mazalbums ietver četras kompozīcijas, kuru tapšanā piedalījušies viesmākslinieki Miķelis Putniņš (vokāls) un Lilita Dunska (taustiņinstrumenti), skaņas apstrādē - arī Latvijas hiphopa aprindās pazīstamais producents Ansis Kolmanis, albumu māsterējis Andis Ansons.

Kā stāsta «Dirty Deal Audio» pārstāvji, «Kolektiv Sub-konchez» ir svaigs, moderns un eklektisks darbs, kurā dzirdamas vēsmas no RnB līdz pat tehno. «Mr.Myster» neapšaubāmi ir muzikālais šefpavārs, kas ampelējas ar mūziku, brīžiem to sakapājot, palēninot un tad pārlejot ar visgardākajiem ātrajiem ritmiem brīdī, kad tas visvairāk nepieciešams.

Mazalbums klausītājiem pieejams un lejupielādējams «Dirty Deal Audio» katalogā (skat. resursus). No 6. augusta albums būs pieejams arī iTunes, Spotify un citās straumēšanas platformās.

dirtydealaudio.bandcamp.com

«Mr.Myster» muzikālo karjeru sācis kā ģitārists un gājis cauri dažādu žanru periodiem – pirmsākumi meklējami rokmūzikā, turpinot ar džezu un visbeidzot nonākot līdz elektronikai. Kompozīcijās vēl joprojām dzirdami dzīvie instrumenti un skaņas, kuras mūziķis pats raksta, samplē un apstrādā. Dzīvās uzstāšanās vienmēr ir piedzīvojums, priekšnesumus bieži pavada video projekcijas, kā arī «Mr.Myster» labprāt dala skatuvi ar citiem izpildītājiem - pārsvarā džeza mūziķiem.

11. jūnijā koncertzālē «Palladium Rīga» «Mr. Myster» iesildīja Londonas elektroniskās mūzikas duetu «Mount Kimbie». Jau šo piektdien, 11. jūlijā, plkst. 22 «Mr.Myster» būs dzirdams «Rīga Radio» ēterā, un vasaras lielākā uzstāšanās plānota starptautiskajā elektroniskās mūzikas festivālā «SATTA», kas šogad no 14. līdz 17. augustam norisināsies Papē, Latvijā.

dirtydealaudio.lv

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu