Latvijas jaunie sportisti gatavi cīņām Eiropas Jaunatnes olimpiādē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Eiropas Jaunatnes olimpiāde notiek katru otro gadu, un šoreiz labākos jaunos sportistus no visas Eiropas uzņems Gruzijas galvaspilsēta Tbilisi. Latvija šajā jauniešu sporta festivālā būs pārstāvēta ar plašu komandu – 72 sportistiem, kuri piedalīsies septiņos no deviņiem olimpiādes sacensību programmā iekļautajiem sporta veidiem.

13. Eiropas Jaunatnes olimpiāde notiks no 25. jūlija līdz 1. augustam. Sacensībās savu sportisko meistarību plāno pārbaudīt 50 Eiropas valstu jauno sportistu vecumā no 15 līdz 18 gadiem. Gan pēc sporta veidu klāsta, gan ceremoniju ziņā Eiropas Jaunatnes olimpiāde līdzinās Olimpiskajām spēlēm. Sporta programmā tiek izmantota olimpiskā simbolika un atribūtika, kā arī olimpisko spēļu tradīcijas.

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis akcentē, ka jauniešiem ir svarīgi sajust šo burvīgo gaisotni, kas valda olimpiskajos pasākumos, un viņš cer, ka tas palīdzēs jaunajiem talantiem izvēlēties pareizo ceļu turpmākajā dzīvē. «Vēlos, lai jaunie sportisti un talanti vasaras olimpiādē Tbilisi pierāda sevi, dara visu iespējamo pēc labākās gribas, sasniedz savus labākos rezultātus un mājās atgriežas apmierināti un iedvesmoti turpmākiem darbiem.»

Trešdien Olimpiskajā sporta centrā Rīgā notika Latvijas delegācijas prezentācijas pasākums, kura laikā jaunie olimpieši tika iepazīstināti ar sacensību programmu un citu praktisku informāciju, kas ir jāņem vērā olimpiādes laikā, kā arī uzzināja noderīgu informāciju, kas ir saistīta ar dopinga kontroles procedūrām.

Prezentācijas laikā LOK prezidents Aldons Vrubļevskis nosauca arī tā sportista vārdu, kurš olimpiādes atklāšanas ceremonijā (svētdien, 26.jūlijā) nesīs Latvijas karogu. Šis gods tiks Latvijas U-16 zēnu basketbola izlases kapteinim Bogdanam Raiļanam. Jaunais basketbolists pārstāv Valmieras Bērnu sporta skolu un spēlē BK «Valmiera» jauniešu sistēmā. Bogdans kopā ar U-16 basketbola izlasi 2014.gadā izcīnīja Eiropas čempionāta sudraba medaļu. Tāpat Latvijas delegācijas karognesējs šogad piedalījās prestižajā «Jordan Brand Classic» nometnē, kas ik gadu pulcē 40 Eiropas labākos jaunos basketbolistus.

«Šīs spēles jaunos sportistus ieved olimpiskajā saimē, un viņiem ir iespēja sajust olimpisko gaisotni,» tā pirms došanās ceļā atzīst Latvijas jaunatnes olimpiskās delegācijas vadītājs Juris Titovs. «Konkurence olimpiādē būs ļoti spēcīga, taču bez sportiskajiem startiem un katra jaunieša individuāli noliktajiem mērķiem, jaunajiem talantiem ir jāatceras, ka šī ir vienreizēja iespēja mācīties un iegūt pieredzi, kādu nekur citur nav iespējams dabūt.»

Individuālajos sporta veidos Latvijas pārstāvji startēs vieglatlētikā, peldēšanā, vingrošanā, tenisā, džudo un riteņbraukšanā. Savukārt komandu sporta spēlēs Latvija būs pārstāvēta basketbolā, kur startēs gan Latvijas U-16 meiteņu, gan U-16 zēnu komandas. Meitenēm olimpiādes grupu turnīrā būs jāsacenšas ar Ungārijas, Francijas un Krievijas komandām, bet zēni grupu turnīrā spēlēs kopā ar Bosnijas un Hercegovinas, Turcijas un Gruzijas kadetiem.

Eiropas Jaunatnes olimpiādes 2015 rezultātiem būs iespējams sekot līdzi mājaslapā internetā: tbilisi2015.com/en/results, kā arī olimpiade.lv.

Latvijas sportisti piedalījušies visās Eiropas Jaunatnes olimpiādēs, izņemot pirmo, un kopumā ir izcīnījuši vairāk nekā 30 medaļu.

Šajās sacensībās pirmo olimpisko pieredzi guvuši arī vairāki Latvijā tagad labi zināmi olimpieši un sportisti – vieglatlēti Jeļena Prokopčuka (1993), Staņislavs Olijars (1995), Līga Kļaviņa (1997), Inga Kožarenoka (1999), Ilze Gribule (2001), Poļina Jeļizarova (2005), Rita Obižājeva (2005), peldētāji Margarita Kalmikova (1993) un Romans Miloslavskis (1999), riteņbraucējs Indulis Bekmanis (2005), tenisiste Jeļena Ostapenko (2011).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu