Telefonintervija ar Rošīnu Mērfiju: Gaidāms ļoti jautrs šovs!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com

23.jūlijā Siguldas pilsdrupu estrādē uz skatuves kāps kādreizējā dueta «Moloko» soliste Rošīna Mērfija (Roisin Murphy), kura pēc astoņu gadu pārtraukuma izdevusi jaunu albumu «Hairless Toys». Pirms uzstāšanās Siguldā portālam «Tvnet» bija ekskluzīva iespēja aprunāties ar Rošīnu un uzzināt ko vairāk par gaidāmo koncertu.

Sarunas laikā Rošīna atradās Londonā, kur tobrīd lija jau trīs dienas. Nākamajā dienā viņai bija jādodas uz Montenegro, kas nozīmē tikai vienu - viņas grafikas ir ļoti aizņemts. Un ne jau velti, jaunais albums «Hairless Toys» Rošīnas faniem bija ļoti gaidīts, jo iznācis pēc astoņu gadu ilgas pauzes.

Tvnet: Pavisam drīz jūs dosieties uz Latviju, kur koncertēsiet jau trešo reizi. Vai atceraties iepriekšējās reizes?

Rošīna Mērfija: Es atceros, ka biju skaistā vietā un koncerts bija lielisks. Atceros, ka iepriekšējā reizē koncerta atmosfēra bija daudz savādāka, nekā būs šoreiz.

23.jūlijā jūs sniegsiet koncertu ļoti īpašā vietā, Siguldā, turklāt blakus pilsdrupām. Vai kādreiz esat sniegusi koncertu līdzīgā vietā?

Izklausās skaisti, tomēr domāju, ka vēl ne.

Pēc astoņu gadu pauzes klajā ir nācis jauns albums «Hairless Toys». Ko jūs darījāt visu šo laiku? Kas ir mainījies jūsu personībā?

Pasaulē ir nākuši divi mani bērni, bet dziesmas es ierakstīju tik un tā, gatavojos laist klajā albumu. Visu šo laiku nebiju pārāk tālu no mūzikas. Arī mana personība ir tāda pati, kā bija agrāk.

Ir jūtams, ka jaunais albums ir eksperimentāls un abstrakts. Kā jūs pati to raksturotu?

Viss atkarīgs no tā, kā es ierakstu dziesmas un ar ko kopā. Šo albumu ierakstīju kopā ar producentu Ediju Stīvensu (Eddie Stevens). Mēs esam pazīstami apmēram 20 gadus, iepriekš esam strādājuši pie dzīvās mūzikas, bet šī ir jauna pieredze. Tā ir arī intīma pieredze, jo viens otru pazīstam ļoti labi. Šo albumu ierakstījām bez jebkāda spiediena, jo tas bija tikai priekš mums. Mēs devāmies uz ierakstu kompāniju tikai pēc tam, kad to pabeidzām, tāpēc tas ir «brīvs ieraksts».

Foto: Publicitātes foto

Ko mēs varam gaidīt no koncerta Siguldā? Kas būs citādāk nekā iepriekšējās reizēs?

Tas būs ļoti citādāk. Būs cita grupa, cita vieta. Lai arī koncertā būs dzirdamas arī vecās dziesmas, šovā vairāk atspoguļosies albums «Hairless Toys». Šovs būs ļoti vizuāls, mums būs dažādas fona projekcijas, daudz tiks mainīti tērpi. Tas būs jautrs šovs.

Pastāstiet mazliet vairāk par grupu, ar kuru uzstāsieties Siguldā. Kas pievienosies jums uz skatuves?

Vīrietis, ar kuru kopā ierakstīju albumu, viņš bija kopā ar mani arī iepriekšējā reizē, kad biju Latvijā. Būs arī franču basģitārists Kevins, kurš ir lielisks un skaisti spēlē ģitāru, kā arī bundzinieks Ali, kurš spēlēs arī sintezatoru. Šī ir ļoti laba komanda, gaidāma kustēšanās pa skatuvi, kā arī tiks izmantoti daudzi instrumenti.

Jūsu «Facebook» lapā redzams interesants citāts - «I don't owe anyone a pop record» (es nevienam neesmu parādā popdziesmu). Kā to saprast?

Man šķiet, ka dažreiz es tomēr izveidoju kādu popdziesmu, pat tad, ja ierakstu kaut ko tādu kā «Hairless Toys». Es uzskatu, ka esmu popa māksliniece. Lai arī es eksperimentēju, vienmēr cenšos uzturēt saikni ar cilvēkiem un izveidot popdziesmu. Šim teicienam īsti nepiekrītu. Dažreiz nopietna mūzika var būt ļoti garlaicīga, bet dažreiz garlaicīga var būt arī popmūzika. Es mēģinu veidot mūziku, kura nav garlaicīga.

Iedvesma jaunajam albumam «Hairless Toys» bijusi no dokumentālās filmas «Paris Is Burning» (Parīze deg). Vai jūs esat liela filmu fane? Kāda ir pēdējā filma, ko noskatījāties?

Man patīk filmas, esmu ar tām pat ļoti apsēsta un interesējos par tām. Pēdējā, ko redzēju, bija itāļu filma, kuru režisēja Pjērs Paolo Pazolīni. Tā bija ļoti, ļoti tumša un veidota sešdesmito gadu sākumā.

Jūsu stils un skatuves tērpi vienmēr ir bijuši ekstravaganti un drosmīgi. Esmu pamanījusi, ka stila ziņā esat salīdzināta pat ar Lady Gaga. Vai esat kaut ko par to dzirdējusi?

Nē, neesmu gan.

Varbūt Lady Gaga kaut kādā veidā iedvesmo jūs tērpu izvēlē?

Nē, noteikti ne (smejas).

Ņemot vērā to, ka ir pagājuši astoņi gadi kopš pēdējā albuma, - vai mainījies ir arī jūsu stils?

Man joprojām patīk drēbes, man joprojām patīk uzpucēties un palutināt sevi. Stils ir daļa no tā, ko daru un kā parādu sevi mākslā. Mode ir mazliet biedējoša, es teiktu, ka vārds mode ir biedējošs, bet drēbes ir lieliskas.

Foto: facebook.com

Apmēram pirms mēneša jūs bijāt ļoti netālu no Latvijas, jo sniedzāt koncertu Viļņā. Kā viss noritēja?

Tas bija ļoti skaisti. Arī tā vieta bija ļoti skaista patiesībā. Koncerts notika mežā, apkārt bija ļoti daudz koku, un tas bija skaisti.

Paldies par sarunu, Rošīna, tiekamies koncertā! Atā.

Atā!

Kādreizējā dueta «Moloko» soliste uz Siguldas pilsdrupu estrādes skatuves kāps 23.jūlijā. Latvijas skatītājiem šī ekstravagantā dziedātāja un ekscentriskā stila noteicēja nav sveša, taču pirmo reizi viņas uzstāšanos būs iespējams baudīt unikālajā Siguldas pilsdrupu atmosfērā

Kā zināms, pirmo slavas vilni Mērfija izbaudīja, būdama elektroniskās mūzikas dueta «Moloko» dalībniece.

Pēc grupas izjukšanas 2003. gadā viņa pievērsās solokarjerai. Tās laikā viņa izdevusi trīs albumus, no kuriem jaunākais, «Hairless Toys», iznāca nupat – 11. maijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu