Circene ministres krēslu oficiāli pametīs šonedēļ vai nākamās nedēļas sākumā (26)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Veselības ministre Ingrīda Circene (V) oficiāli varētu beigt pildīt ministres pienākumus šonedēļ vai nākamās nedēļas sākumā. Kā šodien žurnālistiem pastāstīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V), Circene konkrētu datumu, ar kuru vēlas atstāt amatu, savā demisijas rakstā nav norādījusi. Tomēr demisija varētu tikt noformēta šonedēļ vai nākamās nedēļas sākumā.

Straujuma arī sacīja, ka veselības ministra amatam ir vairāki kandidāti, tomēr bez Rīgas Stradiņa universitātes attīstības prorektora Toma Baumaņa neviena cita kandidāta vārdu neminēja. Šobrīd vēl nav zināms, kurš konkrēti no kandidātiem tiks virzīts amatam, vēl ir nepieciešamas pārrunas, sacīja premjerministre.

Tāpat viņa minēja, ka vēl nezina, vai jaunais ministrs varētu tikt apstiprināts nākamnedēļ, proti, pirmdien Saeimas ārkārtas sēdē. Viņa sacīja, ka vēl ir nepieciešama kandidāta piekrišana, kā arī jāizrunā viņa perspektīva - redzējums par nozari. Tāpat ir nepieciešams vienoties ar koalīcijas partijām, un, iespējams, tām būs nepieciešamas atsevišķas tikšanās, lai jautājumu pārrunātu. «Tāpēc šobrīd man ir grūti pateikt, vai mēs paspēsim to visu izdarīt līdz pirmdienai, kad ir Saeimas ārkārtas sēde,» teica Straujuma.

Kā ziņots, Circene 7.jūlijā iesniedza demisijas rakstu un Straujuma nolēmusi to pieņemt.

«Ņemot vērā atšķirīgo izpratni par veselības aprūpes nozarē būtiskāko un faktu, ka nav tikusi panākta konstruktīva sadarbība neatliekamu uzdevumu izpildē, kā arī to, ka es personīgi nekavējoties nevaru atsākt darbu veselības stāvokļa dēļ, uzskatu, ka turpmāk kopīgs darbs šādā komandā man nav iespējams. Tādējādi, pakļaujoties politiskajam spiedienam, atkāpjos no veselības ministres amata,» paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem pauž Circene.

Amatpersona arī norāda, ka viņai nav pieņemams tas, ka, šajā valdībā strādājot, Veselības ministrija nav saņēmusi atbalstu stabilam ilgtermiņa finansējuma pieaugumam un citiem veselīgai sabiedrībai stratēģiski svarīgiem jautājumiem.

Viens no veselības ministra amatam uzrunātajiem kandidātiem ir Rīgas Stradiņa universitātes attīstības prorektors Baumanis, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma». Baumanis iepriekš bija Rīgas Stradiņa universitātes rektora padomnieks, darbojās privātajā biznesā, bija NATO atbalsta organizācijas Latvijā (LATO) priekšsēdētājs. Tāpat Baumaņa darbs bija saistīts ar Pasaules Bankas Latvijas biroja sabiedrisko attiecībām un projektiem, viņš savulaik vadīja arī Ārlietu ministrijas preses centru, kā arī strādāja Latvijas vēstniecība Zviedrijā, liecina informācija Rīgas Stradiņa universitātes mājaslapā.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu