Āboltiņa: Saukli «krievi nāk» nomainījis «bēgļi nāk»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Ļoti biedē tas, ka šobrīd «Visu Latvijai!»-»Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) ir atradusi jaunu ienaidnieku - ja mums visu laiku bija «krievi nāk», tad tagad mums «bēgļi nāk»,» tā «Vienotības» vadītāja Solvita Āboltiņa «LNT Ziņām» komentēja koalīcijas partneru pozīciju par bēgļu uzņemšanu un iecerēto piketu pie valdības.

«Es ceru, ka Nacionālās apvienības ministri stāvēs pie Ministru kabineta un paši protestēs pret savu valdību un pret savas valdības veikto politiku,» teica Āboltiņa.

Viņai tas šķiet dīvaini, nepieņemami un nekādā veidā neatbilstoši ne koalīcijas līgumam, ne koleģiālai rīcībai.

Savukārt VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš par 4.augustā pie valdības ēkas plānoto akciju norādīja, ka to, cik viņam zināms, rīko organizācija «Tēvijas sargs».

«Viņu pozīcija sakrīt kopumā ar Nacionālās apvienības pozīciju. Es domāju, ka mēs esam skaidri pateikuši, ka šajās sarunās par bēgļu uzņemšanu bija jāņem vērā ļoti būtisks kritērijs, proti, valstsnācijas īpatsvars pret ieceļotājiem, kas ir ieceļojuši okupācijas rezultātā,» norādīja Bērziņš.

Lai gan bēgļu dēļ koalīcija ir sašķelta, par krīzi, kas apdraudētu valdības stabilitāti, neviena no varas partijām atklāti pagaidām nerunā.

Kā ziņots, valdības atbalstītā pozīcija paredz uzņemt 250 bēgļus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu