Kopā ar «Saskaņu» Saeimas vēlēšanās startēs 20 «Gods kalpot Rīgai» biedri (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Kopā ar sociāldemokrātisko partiju «Saskaņa» rudenī gaidāmajās 12.Saeimas vēlēšanās startēs 20 «Gods kalpot Rīgai» (GKR) biedri, šorīt Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» atklāja «Saskaņas» līderis, Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Pēc viņa teiktā, GKR biedri pamatā kandidēs Rīgas vēlēšanu apgabalā, bet «būs diezgan liela pārstāvniecība no GKR arī Vidzemē».

Bez tam kandidēt vēlēšanās no viena saraksta ar «Saskaņu» tikšot aicināti atsevišķi Latvijas Sociālistiskās partijas biedri. «Es aicināšu sarakstā arī cilvēkus no citām organizācijām, kas nav politiskās partijas, piemēram, no arodbiedrības LABA, organizācijas «Stop Drugs" un citām sabiedriskām organizācijām,» pastāstīja Ušakovs.

Kurš būs «Saskaņas» Ministru prezidenta amata kandidāts, vēl neesot zināms. Par to tiks lemts partijas kongresā, kas gaidāms 19.jūlijā, piebilda Ušakovs.

Kā ziņots, «Saskaņas» un GKR līderi Ušakovs un Andris Ameriks šodien parakstīs līgumu par abu partiju kopīgu dalību 12.Saeimas vēlēšanās. Pēc līguma parakstīšanas paredzēts preses brīfings.

Iepriekš Rīgas domes vēlēšanās 2013.gadā partijas kopā startēja apvienībā «Saskaņas centrs/Gods kalpot Rīgai».

LETA jau ziņoja, ka no GKR dalībai Saeimas vēlēšanās varētu tikt deleģēti bijušais Saeimas deputāts, tagad Ostu asociācijas vadītājs Kārlis Leiškalns, bijušais Rīgas Pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Geduševs, bijusī Rīgas domes Labklājības departamenta direktore, pašreizējā «Rīgas satiksmes» valdes locekle Inese Švekle, bijušais žurnālists, pašreizējais Rīgas pašvaldības struktūru sabiedrisko attiecību pārstāvis Ivo Kiršblats, bijušais «Rīgas dārzu un parku vadītājs» Agnis Kalnkaziņš, Vladimirs Žuks no Futbola federācijas vadības, kā arī citi.

«Saskaņas» līderi Saeimas vēlēšanās varētu būt pašreizējie Saeimas deputāti Jānis Urbanovičs, Andrejs Elksniņš, Ivars Zariņš, Valērijs Agešins, kā arī bijušais LPP/LC politiķis Krišjānis Peters.

Partijas līderis Ušakovs aģentūrai LETA prognozēja, ka politiskās organizācijas valde kā otro numuru Rīgā varētu apstiprināt Saeimas deputātu Andreju Klementjevu, Vidzemē - Sergeju Dolgopolovu, Latgalē - Jāni Tutinu, Zemgalē - Vitāliju Orlovu, bet Kurzemē - Rublovski.

Savukārt no trešās pozīcijas Rīgā varētu startēt Geduševs, Latgalē - deputāts Ivans Ribakovs, Vidzemē - Leiškalns, bet Kurzemē - Indulis Jankovskis, kurš 11.Saeimas vēlēšanās piedalījās ar ceturto numuru.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu