Melnkalnē aiztur bijušās Dienvidslāvijas ģenerāli

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušās Dienvidslāvijas ģenerālis svētdien aizturēts Melnkalnē aizdomās par kara noziegumu pastrādāšanu pagājušā gadsimta 90. gados, paziņoja amatpersona Podgoricā, kas vēlējās palikt anonīma.

66 gadus vecais Serbijas pilsonis Borislavs Djukičs tika aizturēts saskaņā ar Horvātijas izdotu orderi Tivatas lidostā, kad viņš gatavojās iekāpt lidmašīnā, lai dotos uz Belgradu.

Viņš tika turēts aizdomās par kara noziegumu pastrādāšanu 1991.-1993. gadā bijušās Dienvidslāvijas republikā Horvātijā.

Horvātijas neatkarības karā 1991.-1995. gadā, kas bija daļa no vardarbības pilnā Dienvidslāvijas sabrukuma, Djukičs bija Horvātijas serbu armijas komandiera vietnieks.

Viņš bija aizstāvības liecinieks prāvās par kara noziegumiem pret bijušo Dienvidslāvijas prezidentu un serbu līderi Slobodanu Miloševiču un pret bijušo Horvātijas serbu līderi Milanu Martiču.

Miloševičs nomira apcietinājumā Hāgā 2006.gadā, kad pret viņu Starptautiskajā bijušās Dienvidslāvijas kara noziegumu tribunālā bija izvirzītas apsūdzības par genocīdu, kara noziegumiem un noziegumiem pret cilvēci.

Martiču tribunāls 2007.gadā atzina par vainīgu kara noziegumos un piesprieda viņam 35 gadu cietumsodu.

Horvātija neatkarību no bijušās Dienvidslāvijas pasludināja 1991.gadā, kas izraisīja karu starp Horvātijas valdības spēkiem un serbu nemierniekiem, kurus atbalstīja Belgrada.

Konflikts beidzās 1995.gadā, bet tajā bojāgājušo skaits sasniedza 20 tūkstošus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu