Nibali kļūst par «Tour de France» kopvērtējuma līderi

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Par prestižā daudzdienu velobrauciena «Tour de France» otrā posma uzvarētāju svētdien kļuva itālis Vinčenco Nibali no «Astana» komandas, pārņemot arī līderpozīciju kopvērtējumā.

Pateicoties 201 kilometru garās distances izskaņā veiktam izrāvienam, Nibali finišā tuvākos sekotājus apsteidza par divām sekundēm. Viņu priekšgalā bija beļģis Gregs van Avermēts (BMC) un polis Mihals Kvjatkovskis no «Omega Pharma-Quickstep».

Tikmēr Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis no «Katjuša» komandas šajā etapā, kurā bija deviņi kategorizētie kalnu kāpumi, finišēja grupā, kas uzvarētājam zaudēja 15 minūtes un 39 sekundes, samierinoties ar 146.vietu.

Kopvērtējumā kādreizējais «Giro d'Italia» un «Vuelta Espana» sacensību čempions Nibali par divām sekundēm apsteidz tuvāko sekotāju slovāku Peteru Saganu no «Cannondale» komandas, bet viņam seko van Avermats.

Tikmēr pirmajā posmā uzvarējušais «Giant-Shimano» komandu pārstāvošais vācu sprinteris Marsels Kitels šoreiz finišēja vien 166.pozīcijā.

Savukārt Smukulis kopvērtējumā no Nibali atpaliek par 17 minūtēm un deviņām sekundēm, ieņemot 158.pozīciju.

Smukulis «Tour de France» sacīkstēs piedalās otro gadu pēc kārtas. Viņš ir sestais Latvijas riteņbraucējs, kurš startē slavenajās sacensībās. Pērn Smukulis bija pirmais Latvijas sportists kopš 2003.gada, kurš piedalījās «Tour de France», ieņemot 119.vietu noslēguma kopvērtējumā. Pirms viņa kā pēdējais no latviešiem prestižajās sacensībās bija piedalījies Romāns Vainšteins.

Pērn par sacensību uzvarētāju kļuva brits Kristofers Frūme no «Sky» vienības.

«Tour de France» velobrauciens risināsies līdz 27.jūlijam, sacīkstēm startējot Lielbritānijas pilsētā Līdsā, bet noslēdzoties Parīzē. Prestižās sacīkstes šogad risināsies 101.reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu